eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így büntetnék az osztrákok az engedetlen migránsokat

Tizenötezer eurós pénzbírságra, vagy hat hét szabadságvesztésre számíthat Ausztriában az a menekült, aki annak ellenére sem hagyja el az országot, hogy menekültkérelmét a hatóságok elutasították - ilyen szankciókat kívánnak bevezetni az osztrákok, akiknél azonnal éles kritikákat váltott ki a tervezett intézkedés.

Jelenleg is pénzbírsággal sújtják Ausztriában azokat a menekülteket, akik annak ellenére maradtak az ország területén, hogy menekültkérelmüket elutasították, ám ezután a pénzbírság összege az eddigi kétszerese, azaz 15 ezer euró is lehet. Ha valaki nem tudja vagy nem hajlandó ezt az összeget kifizetni, szabadságvesztésre is ítélhetik.

Egy menekültekkel foglalkozó szervezet szakértője úgy véli,

ez a lépés rendkívül megnehezíti majd a menekültek helyzetét,

ugyanis eddig lehetőségük volt az osztrák hivatalokkal részletfizetésben megegyezni, ezután viszont sokkal többen kerülnek majd börtönbe. Mindez az államnak is komoly anyagi megterhelést jelent: ki kell fizetnie ugyanis a drága bírósági tárgyalásokat, az ügyvédeket és a börtönben tartózkodást is.

Szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy sokan akkor sem tudnának visszatérni hazájukba, ha szeretnének, mivel országuk hivatalai nem működnek együtt Ausztriával. Az osztrák állam egyre szigorúbb a menekültekkel. Célja a menekülteknek nyújtott segélyek lefaragása és számuk jelentős csökkentése az országban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×