eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eltérő adatok jelennek meg a menekültekről Németországban

Berlinben a belügyminisztérium szóvivője hangoztatta, hogy immár nincs fennakadás az Ausztria felől a német határra érkező menekültek regisztrálásában. A szóvivő szerint az átmenetileg munkába állított adatfelvevő személyzet folyamatosan képes megbirkózni valamennyi újonnan érkező továbbirányításával is a különböző átmeneti szállásokra.

Naponta átlag kétezer migráns kopogtat Németország kapuján maradási szándékkal. A belügyminisztérium a közelmúltban jelentősen kibővítette adatfelvevő alkalmazottainak számát, hogy elkerüljék a múlt év őszén fellépett torlódásokat.

Erre utalva a minisztérium szóvivője megelégedéssel állapította meg, hogy valamennyi újonnan érkezőt folyamatosan regisztrálnak és küldenek tovább a különböző német tartományokban előkészített szállásokra.

A rendőrszakszervezet elnöke azonban kétségbe vonta ezt az állítást, és úgy vélte, hogy az osztrák-német határon szolgálatot teljesítő rendőrök legfeljebb 700 újonnan érkező adatait tudják felvenni.

Hozzátette azt is, hogy a belügyminisztérium nyilatkozata nemcsak a menekültválság miatt egyre inkább elbizonytalanodott lakosság tudatos megtévesztését szolgálja, hanem tudatlanságról árulkodik a határon megfeszített munkát végző hivatalnokok erőfeszítéseivel kapcsolatban is. Így nem véletlen, hogy egyre több menekült tudja megtéveszteni az adatfelvevő személyzetet.

Az állami német tévécsatorna riportot közölt arról, hogy németországi munkavállalásban reménykedő marokkói fiatalok nagy számban gyakorolják az arab nyelv szíriai dialektusát, és megtakarított pénzükön Isztambulba repülnek, hogy onnan a balkáni úton a szíriai menekültek közé vegyülve jussanak el az osztrák-német határra.

A tévériport beszámolt arról is, hogy a német hatóságok ugyan csupán rendkívüli esetben részesítik menedékjogban a Marokkóból vagy Tunéziából érkezőket, az ezekből az országokból származó fiatalok jórészének mégis sikerül megvetni a lábukat Németországban, főleg úgy, hogy a határt átlépve honfitársaik segítségével egyszerűen eltűnnek a hatóságok szeme elől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×