eur:
389.62
usd:
363.55
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem a kórházi koszt, hanem a kezelés számít

A már régóta húzódó egészségügyi reform ellenére a németek meg vannak elégedve a kórházakkal és klinikákkal. Mint a betegbiztosítók által készítetett nagyszabású felmérés kimutatta, a válaszadók 82 százaléka nem talált kivetnivalót azokban a kórházakban, amelyekben kezelésben részesült.

A két legnagyobb német betegbiztosító, az AOK és a Barmer - a Bertellsmann Alapítvánnyal és a fogyasztók országos szervezetével együtt - közvélemény-kutatást végzett arról, hogy vélekednek az emberek a kórházakról. A kérdésekre adott válaszok azt sugallják, hogy a kórházak és klinikák megfelelnek csaknem minden elvárásnak. A lakosság 82 százaléka ugyanis nyugodt lelkiismerettel merné ajánlani azt a kórházat, amelyben orvosi kezelésben részesült.

Még ennél is többen, 83 százalékban nyilatkoztak a legnagyobb elismeréssel kezelőorvosaikról, viszont némileg kevesebben, 79 százalékban tartják jól szervezettnek a kórházakat. A válaszokból azonban kiderül az is, hogy komoly különbségek mutatkoznak az egyes egészségügyi intézmények között, habár alig 3 százalék vélte úgy, hogy azt a kórházat, amelyben gyógykezelték, még ellenségének sem akarja ajánlani.

Némi meglepetést keltett, hogy a megkérdezettek számára nem jelentett fontos tényezőt a szobák nagysága, az, hogy egy vagy kétágyas kórteremben feküdtek, de az sem, hogy milyen volt a koszt - ugyanis csaknem egybehangzó vélemény szerint nem az a fontos, hogy milyen a konyha, hanem az, hogy milyenek az orvosok, mennyire korszerűek a gyógyászati berendezések és mekkora gondot fordítanak a tisztaságra. Ezen a téren pedig jeles bizonyítványt állítottak ki a kórházakról és klinikákról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×