eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mennyit keresnek a topmenedzserek Németországban?

A pénzügyi válság eddig nem érintette a német menedzserek fizetését, a frankfurti tőzsdén jegyzett 30 vezető cég élén állók átlagosan évente bő öt millió eurót visznek haza. A legjobban a Volkswagen konszern elnöke keres.

Martin Winterkorn az elmúlt évben bruttó 16,6 millió eurót keresett, és bár az adókulcs ekkora összegnél igen magas, a számlájára több mint 10 milliót utaltak át.

Martin Winterkorn mögött a legnagyobb német magánbank időközben nyugalomba vonult elnöke, Josef Ackermann végzett, aki éveken át az első helyen állt, azonban svájci születésű bankárnak tavaly már be kellett érnie 9,5 millió euróval.

Õt a luxusautók gyártására szakosodott Daimler-Benz céget vezető Dieter Zetsche követte 8,8 millió eurós évi jövedelemmel.

Hozzájuk képest a Commerzbank élén álló Martin Blessing már csaknem koldusnak tűnik, mert az ő tavalyi fizetése még az egy milliót sem érte el.

Nemzetközi viszonylatban azonban még a német vezető menedzserek is mostohagyereknek érezhetik magukat, ugyanis az Egyesült Államokban - a gazdasági élet csúcsán álló döntéshozók - évi átlagjövedelme bő 12 millió euró, ami csaknem két és félszer haladja meg a fizetésüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×