INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Mennyit keresnek a topmenedzserek Németországban?

Infostart / InfoRádió
A pénzügyi válság eddig nem érintette a német menedzserek fizetését, a frankfurti tőzsdén jegyzett 30 vezető cég élén állók átlagosan évente bő öt millió eurót visznek haza. A legjobban a Volkswagen konszern elnöke keres.

Martin Winterkorn az elmúlt évben bruttó 16,6 millió eurót keresett, és bár az adókulcs ekkora összegnél igen magas, a számlájára több mint 10 milliót utaltak át.

Martin Winterkorn mögött a legnagyobb német magánbank időközben nyugalomba vonult elnöke, Josef Ackermann végzett, aki éveken át az első helyen állt, azonban svájci születésű bankárnak tavaly már be kellett érnie 9,5 millió euróval.

Õt a luxusautók gyártására szakosodott Daimler-Benz céget vezető Dieter Zetsche követte 8,8 millió eurós évi jövedelemmel.

Hozzájuk képest a Commerzbank élén álló Martin Blessing már csaknem koldusnak tűnik, mert az ő tavalyi fizetése még az egy milliót sem érte el.

Nemzetközi viszonylatban azonban még a német vezető menedzserek is mostohagyereknek érezhetik magukat, ugyanis az Egyesült Államokban - a gazdasági élet csúcsán álló döntéshozók - évi átlagjövedelme bő 12 millió euró, ami csaknem két és félszer haladja meg a fizetésüket.


A címlapról ajánljuk