eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Romlik a fogyasztói hangulat Németországban

Tavaly ősz óta először ismét romlott a fogyasztói hangulat Németországban. Ennek fő oka a fogyasztói szokások elemzésére létesült nürnbergi kutatóintézet vezetője szerint az üzemanyag árának állandó emelkedése.

A fogyasztók kedvét szegte, hogy az elmúlt hónapokban szakadatlanul drágult a benzin. Noha a német autóklub, az ADAC azt ajánlja a gépkocsi tulajdonosoknak, hogy ott tankoljanak, ahol jutányos az ár - amely azonban néha még a napszaktól függően is változik -, a legtöbben ezt aligha tartják megvalósíthatónak.

Azt is érthetetlennek tartják, hogy a kormány miért csak bírálja a kőolajfinomítókat, ahelyett, hogy korlátozná a benzin és a dízelolaj árát.

Mindez meglátszik a fogyasztói közhangulaton is, amely a nürnbergi kutatóintézet osztályozása alapján 5,9 pontra esett vissza, holott nemrég még kereken 6 pontot mutatott.

Bizonytalansági tényezőt jelent a fizetések idei növekedése is, és ebben fontos szerepet játszik a közalkalmazottak és munkaadók közti, sztrájkokkal kísért bérvita. Ugyanakkor az emberek nem vásárolnak kevesebbet, mert a lakosság nem bízik a helyzet javulásában, és inkább most szerzi be mindazt, amire a pénzéből futja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×