eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ki csalta csapdába Strauss-Kahnt?

Összeesküvés áldozata lehetett Dominique Stauss-Kahn az IMF volt vezetője - ezt nemcsak a családja és az ügyvédei, hanem egy tényfeltáró cikk is állítja. Az írás több gyanúsnak tűnő tényt állít egymás mellé, például azt, hogy a pénzügyi vezető letartóztatása után a New York-i Sofitel hotel néhány dolgozója látványosan ünnepelt.

A New York Review of Books az angol nyelvű világ egyik legfontosabb irodalmi lapja, amely nemcsak fikcióval, de aktuális témákkal is foglalkozik, és szavahihetőnek tartják. Ezért is kavart nagy port Edward Epstein írása, amely arra utal, hogy Dominique Strauss-Kahn, az IMF volt vezére provokáció áldozata lehet. Az ellene felhozott, majd ejtett szexuális jellegű támadás vádja miatt heteken át volt házi őrizetben, le kellett mondania a posztjáról és a francia elnökválasztásokon sem indulhat.

Epstein telefonhívási és a szobakulcshasználatról szóló listákat nézett át, és egy érdekes videofelvételre is rábukkant. Eszerint a New Yorki Sofitel szálló műszaki mérnöke, Brian Yearwood valóságos ünnepi táncot lejtett, és pacsizott egy ismeretlen férfival, két perccel azután, hogy a Strauss-Kahn által elkövetett állítólagos szexuális zaklatás és támadás után kihívták a rendőrséget.

Az ismeretlen férfi a felvételen Nafissatou Diallóval, az állítólagos áldozattal is beszél.

A Sofitel elismerte a videó létét, de azt állítja: a férfiak nem három percen, csak nyolc másodpercen keresztül ünnepeltek, és a dolognak semmi köze nem volt Strauss-Kahnhoz.

Epstein az elektronikus kulcsok használatáról szóló napló alapján feltérképezte a személyzet mozgását. Eszerint az ex-IMF vezért vádló szobalány 12:06 és 12:07 perckor is bement Strauss-Kahn szobájába, aki öt perccel később felhívta a lányát, hogy ebédeljenek együtt. A brutális támadásnak ebben az időszakban kellett megtörténnie.

Strauss-Kahn 21 perccel később elindult, hogy találkozzon a lányával, eközben a szobalány ismét bement a szomszéd szobába, ahol többször is megfordult aznap reggel, de ezt kihagyta a vallomásából. Ezután visszatért a volt IMF-vezető szobájába, majd jelentette az állítólagos incidenst. Epstein szerint gyanús Strauss-Kahn Blackberry okostelefonjának eltűnése is.

Az IMF egykori főnöke a szocialista párt színeiben indulhatott volna a jövő évi francia elnökválasztáson, Nicolas Sarkozy elnök konzervatív kormánypártjának illetékesei azonban nevetségesnek nevezték, hogy politikai összeesküvés áldozata lehetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×