eur:
389.65
usd:
364.04
bux:
68210.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rovarok miatt kerülik el New Yorkot a turisták

Visszaeshet a New Yorkba látogatók száma a karácsonyi bevásárlószezonban az ágyi poloskák inváziójáról szóló hírek miatt. A rovarok felbukkanása a város vezetésének is fejfájást okoz.

A csípős rovarok feltűntek az Empire State Buildingben, a híres Bloomingdale áruházban és a Lincoln Center művészeti központban is. A poloskák inváziójának hírére egyre több turista mondja vissza New Yorkba tervezett utazását. Michael Bloomberg polgármester és munkatársai a fejüket fogják: veszélyben az évi harminc milliárd dolláros forgalmat produkáló turizmus.

A hírek azért is aggasztóak a város vezetése számára, mert a legtöbb helyen csak néhány poloska bukkant fel, sok turista mégis inkább elkerüli a metropoliszt. A New York-i turistahivatalnál közölték, hogy nem tudnak tömeges törlésekről, az AP hírügynökségnek azonban sikerült olyan utazókra bukkannia, akik inkább otthon maradnak, nem teszik ki magukat és családtagjaikat a kellemetlenségeknek.

A TripAdvisor utazási oldalon 12 százalékkal megugrott az ágyi poloskákról szóló beszámolók aránya. Egy floridai asszony például kijelentette: inkább elveszti a foglalót, de nem utazik. Egy New York-környéki, a városba koncertre készülő házaspár pedig úgy nyilatkozott: a hotelek állapotáról szóló visszajelzéseket látva úgy döntött, otthon marad. "Mindegyik szállóról olvastunk poloskás horrorsztorit" - írta válaszában az AP-nek a feleség.

Az almamag nagyságú bogarakat más amerikai városokban is felfedezték - szakértők szerint a nemzetközi utazások és bizonyos rovarirtókra bevezetett tilalom miatt szaporodhattak el. Míg New Yorkban 2004-ben csupán 537 panasz érkezett ágyipoloska-csípések miatt, 2009-ben már 11 ezer. A rovarokat nagyon nehéz kiirtani: nemcsak a matracokban rejtőznek, hanem a lakások, bútorok zugaiban is.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×