eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Elvből" nem használt számítógépet a németek negyede

Az ezredforduló óta megkétszereződött Németországban az internet használóinak száma. Ennek ellenére még ma is a lakosság közel egynegyede nem rendelkezik személyi számítógéppel, következésképpen nincs hozzáférhetősége sok tájékoztatási forráshoz.

Berlinben a gazdasági minisztérium államtitkára úgynevezett internet-offenzívát jelentett be, hogy felhívja a lakosság figyelmét a számítógép használatának előnyeire és veszélyeire.

Egy most készült felmérés szerint a németek 72 százaléka rendszeresen él az internet nyújtotta lehetőségekkel, 24 százalék viszont "elvből" zárkózik el a számítógép használatától. Ez gyakorlatilag 19 millió "netmentes" embert jelent.

Ne gondoljuk azonban, hogy az internet-elutasítók táborának oroszlánrészét az idős korosztály alkotja, mert éppen az elmúlt év során mintegy öt százalékkal nőtt az 50 év feletti számítógép-használók száma. Tény azonban az is, hogy a 70 évnél idősebbek alig egyötöde rendelkezik számítógéppel. Viszont csaknem valamennyi iskolás rendszeresen használja az internetet.

Az ország keleti és nyugati fele között ezen a téren is komoly különbség mutatkozik. Az egykori NDK-ban átlagosan valamivel 60 százalék feletti a számítógépet használók aránya, a nyugati országrészben ez jóval meghaladja a 70 százalékot.

Eltérés mutatkozik a város és a vidék között is: míg a nagyvárosokban 75 százalék él az internet adottságaival, vidéken az arányuk tíz százalékkal alacsonyabb. Az anyagi helyzet is szerepet játszik a kérdésben: a háromezer eurónál többet keresők 92 százaléka rendelkezik számítógéppel, az ezer euró havi fizetésből élők alig fele használja az internetet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×