INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Tudni véli a háborús bűnökkel vádolt Mladic búvóhelyét egy bosnyák lap

Infostart / InfoRádió
A boszniai sajtó értesülései szerint a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic szerb tábornok a vajdasági Nagybecskerek közelében, egy mezőgazdasági birtokon rejtőzködik. 2007-ben egyszer már keresték a tábornokot ebben a bánáti városban. A szerbiai sajtó ugyanakkor hónapok óta le sem írja Ratko Mladic nevét.

Szenzációként közli a Szabad Bosznia című magazin, hogy Ratko Mladic boszniai szerb tábornok a Vajdaságban bujkál. A szarajevói lap azt írja: a Hágai Nemzetközi Bíróság által körözött Mladic a vajdasági Nagybecskerek közelében, egy mezőgazdasági birtokon szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozik.

A magazin szerint a tábornok a nehéz fizikai munkával súlyos depresszióját próbálja kezelni.

A illetékesek cáfolnak, de a nagybecskerekiek emlékeztetnek arra, hogy Mladicot három éve már keresték az egyik helyi laktanyában. Az akció titkos volt, és csak a településen lakók jóvoltából derült ki.

Nagybecskerektől néhány kilométerre, egy bánáti faluban a tábornok két rokona él, akik tagadják, hogy bármilyen kapcsolat lenne köztük. Azt mondják, hogy összesen csupán kétszer találkoztak Mladiccsal.

Azt nem lehet tudni, mennyire megalapozottak a cikk értesülései. Annyi azonban biztos, hogy a boszniai sajtó ezúton igyekszik figyelmeztetni Szerbiát, hogy a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic még mindig szabadlábon rejtőzködik.

Hanganyag: Nagy Nándor, Újvidék


A címlapról ajánljuk