eur:
393.94
usd:
370.1
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
The upset teenage Asian boy is reading alone on his smartphone late at night, caught in the grips of adolescent social media addiction
Nyitókép: Thai Liang Lim/Getty Images

Videópályázatot hirdet a Kommunizmuskutató Intézet

Nagy bűntetthez nagy eszme kell! címmel videópályázatot hirdet 9.-12. osztályos középiskolás tanulóknak a Kommunizmuskutató Intézet, a pályázatban résztvevők a kommunizmus bűneit, a tettesek vagy az ellenálló hősök történetét mutathatják be.

A pályázat a Terror Háza Múzeum és a Kommunizmuskutató Intézet tavaly szeptemberben nyílt időszaki kiállításának címét viseli: a Nagy bűntetthez nagy eszme kell! című tárlat Sam Havadtoy képzőművész pop art stílusú munkáit mutatja be – olvasható a Kommunizmuskutató Intézet közleményében.

Pályázni egy minimum 30, maximum 60 másodperces videóval lehet. A filmeket április 7-e éjfélig várják a palyazat@kommunizmuskutato.hu email címre.

A beérkezett pályaműveket a benyújtási határidő lejártát követő két héten belül szakértő zsűri értékeli.

Bővebb információ és a pályázati kiírás ITT.

Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs az Arénában: a bizonytalan, háborús időkben kell az igazán jó stratégia

Orbán Balázs az Arénában: a bizonytalan, háborús időkben kell az igazán jó stratégia

Ha valamikor érdemes stratégiát csinálni, pont ilyen bizonytalan, kiszámítható környezetben kell – mondta Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója, a Matthias Corvinus Collegium kuratóriumának elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt még az békepárti politika lényegéről, a versengő Európa-víziókról, a NATO Ukrajna-missziójának veszélyeiről és a magyar konnektivitás fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Amerika meghúzta a határt Izraelnek, hatalmas segélyt kaphat Jeruzsálem – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Amerika meghúzta a határt Izraelnek, hatalmas segélyt kaphat Jeruzsálem – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Irán szombatról vasárnapra több mint háromszáz drónt és rakétát indított izraeli célpontok ellen. Az eszközök többségét a légvédelem megsemmisítette, mindössze néhány ért célt. A rakéták megsemmisítésében Jeruzsálem szövetségesei is részt vettek, így az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is számos rakétát megsemmisített. Teherán kijelentette, hogy ezzel lezártnak tekinti a konfliktust, mivel megtorolta a sérelmeit. Izraelben most az egyik legfontosabb téma, hogy milyen válaszcsapással éljenek, miközben Washington nyugalomra int. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×