eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bishkek, Kyrgyzstan - June 6, 2019: Asus Chromebook. A Chromebook for Education on a wooden desk.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Súlyos hibát találtak a Google Chrome-ban - ezt kell gyorsan megtenni

A támadók már aktívan használták az a sebezhetőséget, amelyet elvileg a böngésző idei első frissítése orvosol.

Megérkezett az idei év első olyan frissítése a Google Chrome-hoz, mely egy, a támadók által már aktívan kihasznált sérülékenységet javít – írja a hvg.hu.

A CVE-2024-0519 kódnév alatt nyilvántartott súlyos hiba a Chrome V8 JavaScript-motorban volt, melyet kihasználva a támadók a felhasználók érzékeny információihoz is hozzáférhettek, de a böngésző összeomlását is kiválthatták. A Google, túl azon, hogy elismerte, a támadók már kihasználták ezt, további részleteket nem közölt erről.

A cég más, kevésbé veszélyes sebezhetőségeket is javított a frissítéssel. Tavaly összesen 8 darab nulladik napi hibát javított a böngészőben a Google.

A Chrome böngészőbe más látható változás is érkezik hamarosan, mely az Inkognitó módot érinti. Sokan ugyanis azt hiszik, hogy ezzel teljesen nyomtalanul szörfölhetnek az interneten, pedig az igazság az, hogy csak a számítógépen nem tárolódnak el az ilyen tevékenység során – az előzmények, és minden egyéb törlődik az inkognitó ablak bezárásakor. A szolgáltatónál azonban tárolódnak az ilyen adatok.

A Google ellen azonban 2020-ban egy keresetet nyújtottak be, mondván az inkognitó ablak megnyitásakor nem nyújtott tájékoztatást arról, hogy a Google oldalai is követik a felhasználót, még ebben a módban is. Hogy elkerülje a pert, a Google maga helyez egy új kitételt az inkognitó mód leírásába, melyben már erre is kitérnek – ez hamarosan megjelenik a böngészőben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×