eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A Facebook amerikai internetes közösségi portál anyavállalatának, a Metának a Threads nevű, új mikroblog-szolgáltatását indítja el egy felhasználó mobiltelefonján Miamiban 2023. július 5-én. A Twitter-rivális Threadsre az Instagram felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak, de regisztráció nélkül is nyomon követhetik kedvenc felhasználóik megosztásait az új alkalmazáson. A Threads az Európai Unióban szabályozási problémák miatt egyelőre nem hozzáférhető.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

A Twitter koppintás miatt perrel fenyegeti a Metát

A Twitter perrel fenyegeti a Metát az Instagramhoz kapcsolódó, csütörtökön debütáló új mikroblog-szolgáltatás miatt, amiért a Twitter szerint a Threads a Twitter jogszerűtlen lekoppintása – olvasható a Meta vezérigazgatójának címzett levélben.

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro nevében Mark Zuckerberghez címzett levélben azzal vádolják a Metát, hogy a Twitter korábbi alkalmazottainak foglalkoztatásával a mikroblog-alkalmazás másolatát hozta létre, és jogszerűtlenül használja a Twitter üzleti titkait és eszmei tulajdonát.

Az Instagrammal összekötött, az Egyesült Államokban csütörtökre virradóan bemutatott alkalmazásra már több tízmillióan regisztráltak. Az alkalmazásra az Elon Musk által felvásárolt Twitter riválisaként tekintenek, a Threads-en ugyanis a Twitterhez hasonlóan rövid, pársoros bejegyzéseket lehet közzé tenni.

Andy Stone, a Meta szóvivője csütörtöki reakciójában leszövegezte: „a Threads fejlesztői csapatában egyetlen egy ember sincs, aki korábban a Twitter alkalmazottja lett volna”.

Az AP amerikai hírügynökség a hír kapcsán mind a Twittert, mind a vállalat ügyvédjét megkereste, a Twittertől azonban csak a sajtómegkeresésekre automatikusan kiküldött válasz,

egy „kaki” emoji érkezett a hírügynökséghez.

Az új app ugyan nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, de „szabályozási problémák” miatt az Európai Unió tagállamaiban élők egyelőre nem férnek hozzá a Threads-hez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×