eur:
389.19
usd:
368.08
bux:
55893.59
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Unsplash.com

Dobbantott a Twitter egyik fontos embere

Lemondott posztjáról a közösségiméda-vállalat bizalomért és biztonságért felelős vezetője, Ella Irwin.

A mikroblog-szolgáltató médiacég platformján megjelenő tartalom moderálását felügyelő Irwin csütörtökön tájékoztatta a Reuters hírügynökséget a döntéséről.

Irwin 2022 júniusában csatlakozott a Twitterhez és novemberben vette át a „bizalmi és biztonsági” csapat vezetését az előző vezető, Yoel Roth lemondása után.

Elon Musk tavaly októberben vásárolta meg a Twittert. Azóta drasztikus költségcsökkentési program keletében a cég több ezer alkalmazottat bocsátott el. Sokan közülük a „káros és illegális tartalmak megelőzésén, a választások integritásának védelmén és a pontos információk előtérbe helyezésén” dolgoztak.

A médiacéget az utóbbi időkben kemény bírálatok érték a „káros tartalmak elleni laza védelem” miatt.

A Reuters hírügynökség Twitternek elküldött érdeklődő email üzenetére egyetlen emojit tartalmazó automatikus válasz érkezett. Irwin nem bocsátkozott részletekbe a bejelentésére vonatkozóan, Elon Musk pedig mostanáig nem válaszolt a személyesen neki küldött email üzenetre.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Óvatos emelkedéssel kezdték az európai tőzsdék szeptember utolsó kereskedési napját, miután az amerikai indexek pluszban zártak csütörtökön, és az ázsiai részvénypiacokon is többnyire jó volt a hangulat hajnalban. A délelőtti eurózónás inflációs adatokat követően tovább emelkedtek az irányadó európai indexek, és délután még az Egyesült Államokból is érkezett inflációs statisztika, ami nem rontott a hangulaton. A magyar tőzsdén az OTP felfelé korrigál a tegnapi hír nélküli esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 29. 13:46
×
×
×
×