eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Bajban a Windows 10 tulajdonosai, gyorsan lépniük kell

A jövőben már nem érkeznek újdonságok az operációs rendszerhez, ahogy közeledik a hivatalos támogatás vége.

A Microsoft az év elején vezette ki a Windows 7/8 és 8.1 operációs rendszereket, amelyek azóta már biztonsági és funkciófrissítéseket sem kapnak. Február eleje óta a korosodó Xbox 360 sem fér már hozzá 39 játékhoz az alkalmazásboltjából, de január vége óta a Microsofttól már Windows 10-et sem lehet vásárolni. A Windows 10-et érinti a cég legújabb döntése is, a Microsoft ugyanis bejelentette, hogy a tervek szerint már nem érkezik majd új verzió a 2015-ben debütált operációs rendszeréhez – írja a hvg.hu.

A jelenlegi, 22H2 lesz az utolsó, ami megjelent, ezzel is fog kifutni, amikor – jelen állás szerint – 2025 októberében majd befejezik a támogatását. Idén ősszel már nem érkezik majd új verzió. A cég döntése nem terjed ki a biztonsági frissítésekre, azok továbbra is havonta – vagy ha indokolt, soron kívül – megérkeznek hozzá a támogatás végéig.

A Statcounter adatai szerint jelen pillanatban világszinten a Windows 10 a legnépszerűbb operációs rendszer.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×