eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
A 2020. június 17-én közreadott képen a CureVac német biotechnológiai vállalat logója a cég frankfurti irodaházánál 2020. március 15-én. Sajtójelentések szerint a CureVac elkezdi az általuk kifejlesztett koronavírus elleni oltás klinikai tesztjeit.
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Bejelentés az új német vakcináról - lehetett volna jobb is

48 százalékban hatékony a vakcinája a koronavírus ellen minden korosztályra vonatkozóan.

A német CureVac biotechnológiai cég csütörtökön bejelentette, hogy 48 százalékban hatékony a vakcinája a koronavírus ellen minden korosztályra vonatkozóan, ami mindössze egy százalékponttal jobb, mint a két héttel ezelőtt bejelentett előzetes eredmény.

A 18 és 60 év közötti korosztály esetében a vakcina hatékonysága 53 százalékos a betegség súlyosságától függetlenül, és 77 százalékos közepes és súlyos betegség esetén. A vakcina beadása viszont ebben a korosztályban garantálja, hogy megbetegedés esetén a páciens nem hal meg, sőt, nem kell kórházba sem szállítani. A cég szóvivője hozzátette, hogy a 60 év feletti korosztály esetében a kevés adat miatt nem tudtak megállapítani százalékos védettséget.

A kiábrándító eredményesség 40 ezer önkéntes tesztelésével derült ki. Az alanyok európaiak és latin-amerikaiak voltak. A cég közlése szerint legalább 13 vírusvariánssal találkoztak a tesztelés során a fertőzött egyének szervezetében, de az eredeti, Vuhanból elterjedt koronavírus "szinte teljesen hiányzott".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×