eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
otthon elvégezhető diagnosztikai eljárás
Nyitókép: eletingenlok.hu

Megkapta az első beteg a rák elleni kísérleti vakcinát

Egy bőrrákos ember az első, akin vizsgálják a szer hatását.

A melanómás beteg esetében a BioNTech vakcinjáát egy egy immunonkológiai szerrel kombinálva használják - írja a Portfólió. Vizsgálják majd, hogy miként működik két szer együtt, valamint, hogy mennyire hatékonyak és biztonságosak. Külön-külön, és együtt is értékelik majd az alkalmazott hatóanyagokat.

A viszgálatokba 120 rákos embert vonnak be.

Az mRNS-alapú oltások az elképzelések szerint rugalmasságuknak köszönhetően daganatos megbetegedések ellen is bevethetőek lehetnek, sőt akár személyre szabott rákvakcinák formájában is.

"Célunk, hogy kihasználjuk az immunrendszer erejét a rák és a fertőző betegségek ellen. Sikerült demonstrálnunk az mRNS vakcinákban rejlő lehetőségeket a Covid-19 kezelésében. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a rák globális egészségügyi fenyegetés, még a jelenlegi világjárványnál is rosszabb" – mondta Özlem Türeci, a BioNTech társalapítója.

Idén két további programot tervez indítani kísérleti mRNS-vakcináival a BioNTech, amely törekszik arra, hogy onkológiai termékcsaládját minél gyorsabban kifejlessze, a következő öt évben további vakcinák juthassanak el a klinikai fejlesztés késői szakaszába, és minél előbb a piacra dobhassák ezeket az oltóanyagokat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×