eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Dél-koreai környezetvédők a koronavírus tüskéit formázó maszkban hívják fel a figyelmet a koronavírus-járvány idejént elvárt higiénés óvintézkedések kötelező és rendszeres megtételére Szöul belvárosában 2020. március 30-án. A felirat szövege: Közösségi távolságtartás (b), Zsúfolt helyek kerülése.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A koronavírus-fertőzés újabb furcsaságára bukkantak rá kutatók

A bennünk lévő vírusok száma nem feltétlenül függ össze a tüneteink súlyosságával - és ez elég szokatlan egy fertőző betegségnél.

Ha magas a vírusszámunk, akkor joggal feltételezhetjük azt, hogy súlyosabb a betegségünk (ahogy ez egy sor betegségénél, például a HIV-fertőzöttségnél így is van). De az új koronavírus-fertőzésnél ezt az összefüggést nem feltétlenül támasztják alá a kutatási adatok. A vírusszám inkább az ember fertőzőképességével áll összefüggésben. Minél több a kórokozó például a garatban, annál több kerülhet ki egy köhögés alkalmával a levegőbe, így annál könnyebben fertőzhet meg a beteg másokat - írta az Index, két kutatást is idézve.

A lombardiai közegészségügyi hatóságok szakemberei által 5000 fertőzött bevonásával végzett vizsgálat például nem talált különbséget a tünetes és a tünetmentes fertőzöttek vírusszámai között. Azon tesztek eredményeiből jutottak erre a következtetésre, amelyeket az igazoltan fertőzött személyek kontaktjain végeztek el.

Ugyanerre a következtetésre jutottak az egyik kantoni kórház orvosai is, akik naponta vettek vírusmintát 94 fertőzött személytől, a tünetek megjelenésétől a vírus teljes eltűnéséig. Ők sem találtak egyértelmű összefüggést az enyhe és a súlyos tüneteket produkálók vírusszámai között.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×