eur:
395.36
usd:
364.73
bux:
65551.46
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay.com

Támad az allergia is, veszélyes a tüsszögés

Önmagában a tüsszentő embertől nem kell félni, mert ez nem gyakori tünete a koronavírusnak, de az allergiásoknak más okból kell vigyázniuk.

Közeledik az allergiaszezon, jön a folyó orr, a viszkető szem és a tüsszögés. Ha valakit tüsszögni látunk, még ne essünk pánikba, ő vélhetően nem koronavírusos, mert az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb, 56 ezer kínai beteg felmérésével készült jelentése szerint a betegség tünetei között nagyon ritkán szerepel a tüsszögés – írja a Business Insider.

A kínai adatok szerint a betegeknél csak 4,8 százalékos gyakorisággal fordult elő a tünetek között tüsszögés, ennél több mint tíz gyakoribb tünete van a koronavírus-fertőzésnek. A három leggyakoribb tünet, amit a betegek említettek:

  • magas láz – 87,9 százalék
  • száraz köhögés – 67,7 százalék
  • fáradékonyság – 38,1 százalék

A további leggyakoribb panaszok: a váladékképződés, a nehéz légzés, az irom- vagy ízületi fájdalom, a torokfájás, a fejfájás, a hidegrázás, a hányinger, az orrdugulás és a hasmenés. Csak ezek után jön a tüsszögés.

Ennek ellenére arra figyelmeztetnek a kutatók, hogy a tüsszentés nagyon veszélyes lehet, mert aki megfertőződött, és például allergiás betegsége miatt tüsszög, jóval nagyobb mértékben tudja megfertőzni környezetét a koronavírussal. Emiatt azt javasolják, hogy az allergiások mindig szájmaszkot viseljenek, ha elhagyják otthonukat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×