INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

semmelweis egyetem

egyetemi rangsor

egyetem

Merkely Béla rektor a 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi tanévnyitó ünnepségén a Müpában 2019. szeptember 6-án.

Ez a magyar egyetem a legjobb a THE világranglistáján

Infostart

A Semmelweis Egyetem azon 30 intézmény között van, amely összesített eredményeiben idén a legtöbbet lépett előre a rangsorban.

A legeredményesebb magyarországi felsőoktatási intézmény a Semmelweis Egyetem - közölte az intézmény a THE World University rangsorának adatain végigpillantva.

A 250., jubileumi tanévét megnyitott egyetem

a tavalyi helyezéséhez képest 34 helyet lépett előre, így a világ 28 ezer egyeteme közül a 457. helyen szerepel a listán.

A Semmelweis Egyetem azon 30 intézmény között van, amely összesített eredményeiben idén a legtöbbet lépett előre a rangsorban.

Az idézettség indikátorban a Semmelweis Egyetem 7,6 pontos növekedése a 14. legnagyobb az 500-as listán szereplők közül.

A világrangsor készítői öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, melyek az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. A külföldi hallgatók és oktatók arányának és a nemzetközi együttműködésben született publikációknak köszönhetően a Semmelweis Egyetem ez utóbbi területen kapta a legmagasabb értékelést.

A hazai felsőoktatási intézmények közül a 601-800. helyen végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a 801-1000. közötti helyre sorolták a Pécsi, a Debreceni és a Szegedi Tudományegyetemet. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Szent István Egyetem pedig az 1001+ kategóriába került. A világranglista első három helyezettje az Oxfordi Egyetem, a California Institute of Technology és a Cambridge.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018