eur:
395.16
usd:
364.35
bux:
65491.47
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Hatalmas különbséggel születtek meg az ikrek

Két hónap különbséggel adott életet ikreinek egy 40 éves nő az észak-olaszországi Monzában.

Noha a gyermekek egy napon fogantak, még születésük éve is más lesz, mert az egyik kisfiú tavaly decemberben, a másik idén februárban jött világra - írja a szokatlan esetről beszámolva a Corriere della Sera című olasz lap.

Az ikrek közül vérzés miatt az "idősebb", Alessandro koraszülöttként, 26 hetesen, 800 gramm súllyal született 2018. december 24-én, míg öccse, Andrea tovább fejlődött az anyaméhben, és 2019. február 22-én jött világra nyolc hónaposan, csaknem három kilogramm súllyal.

A koraszülött babának mindössze 50 százalék esélyt adtak a túlélésre, de Alessandro életben maradt és várhatóan két hét múlva ő is elhagyhatja a kórházat. A másik gyermek már korábban hazamehetett.

Németországban hétfőn vált ismertté, hogy Kölnben ugyancsak világviszonylatban is nagynak számító - 97 nap - különbséggel látta meg a napvilágot egy ikerpár két tagja - két kislány -, hasonló körülmények között. Az ő születési évük sem fog egyezni, mert Liana 2018 novemberében, Leonie pedig idén februárban jött világra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka kiemelte a drónok fejlesztésének fontosságát az orosz erőkkel szembeni előny elérésében. A Telegramon tett nyilatkozatában, melyet Vadim Szuharevszkij helyettesével való találkozót követően adott ki, Szirszkij az aszimmetrikus megoldások felé való nyitottságát hangsúlyozta. Célja, hogy ezeknek az eszközöknek a használatával minőségi előnyt szerezzenek a létszámban fölényben lévő orosz hadsereggel szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×