eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk

A Google ingyenes wifit ajándékoz az amerikaiaknak az ünnepekre

Idén a Google kapja az év ajándéka díjat: az internetes óriás ugyanis bejelentette, hogy Amerika-szerte ingyenes wifit biztosít a reptereken az ünnepekre útrakelő felhasználók számára.

A Google több szolgáltatóval és reptéri szervezettel együttműködve dolgozik együtt a projekt megvalósításán. Eddig 47 légi kikötő jelezte részvételi szándékát a projektben, amelynek részeként 2010. január 15-ig a reptereken szabadon hozzáférhetővé tennék a vezeték nélküli internet-csatlakozást.

"Boldogok vagyunk, hogy kiterjeszthetjük ünnepi wifi ajándékunkat olyan emberek milliói számára, akik az elkövetkezendő hetekben a reptereken időznek majd" - fogalmazott a Google termékfejlesztéssel foglakozó alelnöke.

"Tudjuk, hogy ez az utazás szempontjából nagyon hektikus időszak, és reméljük, az ingyenes wifi kicsit egyszerűbbé teszi az utazást, valamint a barátokkal és a családdal való kapcsolattartást" - tette hozzá Marissa Mayer.

A csatlakozó repterek között található többek közt Las Vegas, a Szilícium-völgy szívében fekvő San Jose vagy éppen Seattle városának légi kikötője. Egy-két helyen - bár a csatlakozás ingyenes - párdolláros tarifát kérhetnek a világhálón töltött időért.

A hálózatokba ingyenesen csatlakozó utasokat a költségmentes szolgáltatás fejében adakozásra kérik, a kezdeményezés jegyében három jótékonysági szervezet javára lehet felajánlásokat tenni, legfeljebb 250 dollárig.

Hivatalos becslések szerint az Egyesült Államokban az elkövetkezendő hetekben több mint 100 millióan kelnek útra az ünnepek miatt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×