eur:
388.9
usd:
361.35
bux:
68549.77
2024. május 7. kedd Gizella

Kiderült: a tanár egy robot volt!

Sci-fi filmekbe illő jelenet zajlott le egy tokiói általános iskolában: a tanár egy robot volt.

A 15 éves kutatómunkával megalkotott Szaja nevű robot több nyelven beszél, fel tudja olvasni a névsort és ki tud jelölni feladatokat a diákoknak.

A pedagóguspótló arcán különböző érzelmek is megjelennek, így a tanulók látják, ha felbosszantották. Csak az arcát 18 motor mozgatja, ezeket latexszel borították be.

A robotot Hirosi Kobajasi professzor építette, és egy tokiói iskolában próbálták ki.

A japán kormány azt tervezi, hogy 2015-re minden otthonban legyen egy robot, a fejlesztésekre 35 millió dollárt szánnak.

A japán társadalom öregedő, 7 éven belül az ázsiai ország lakosságának negyede 65 év feletti lesz, így egyre kevesebb a munkaerő, éppen emiatt már több munkakört robotok töltenek be. Az egyik Alzheimer-kórban szenvedőknek segít, egy másik pedig az egyetemen ad ismertetőt a különböző kurzusokról a diákoknak.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

A GIRO Zrt. az elektronikus pénzforgalom biztonságának növelése érdekében Központi Visszaélésszűrő Rendszert (KVR) alakít ki a Magyar Telekom Csoporttal közösen, amelynek célja a csalással érintett tranzakciók hatékony azonosítása és kiszűrése. A 2025-ben induló és a GIRO Zrt. által üzemeltetendő KVR nem kiváltani fogja a banki csalásszűrő rendszereket, hanem kiegészíti és segíti azokat, hogy még nagyobb biztonsággal teljesüljenek a pénzforgalmi tranzakciók - áll a Magyar Telekom közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×