eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ausztráliában fogták be az amerikai aligátort

Amerikai aligátort találtak Ausztrália délkeleti részén. A hatóságok vizsgálják, hogyan kerülhetett az amerikai őshonos hüllő a távoli kontinensre.

Az ausztrál állatügyi hatóságok keresik a magyarázatot arra, hogyan kerülhetett egy Észak-Amerikában őshonos aligátor egy új-dél-walesi kempingbe. A rendkívül veszélyes vadállatot ausztrál kempingezők fogták be, egy röplabdaháló segítségével összeszorítva a hüllő állkapcsait.

Krokodilok nagy számban találhatóak Ausztrália északi részén, elsősorban édesvízi környezetben, az amerikai aligátor azonban az Egyesült Államok délkeleti részén őshonos.

A két faj csupán genetikailag áll rokonságban egymással, az avatatlan személő mégis könnyen összetévesztheti őket. A legszembetűnőbb különbség az aligátor U-alakú feje a krokodilok V-fejformájával szemben.

A helyi rendőrség először azt a tájékoztatást adta, hogy a befogott állat egy ausztráliában őshonos krokodil, később azonban elismerték a tévedésüket. Az állat származása egyelőre rejtélyes, a környéken egyetlen krokodil- vagy aligátortulajdonos sem ismert.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×