eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az a legbiztosabb, ha a nagyszülőre bízzuk a gyereket!

Úgy gondolja, hogy Ön jobban fogja nevelni a gyerekeit, mint ahogyan a szülei nevelték Önt? Téved: egy új tanulmány szerint a gyerekek nagyobb biztonságban vannak, amikor nagyszüleik vigyáznak rájuk.

A nagyszülők fontos szerepet játszanak a gyereknevelés során, hiszen sokszor nekik kell vigyázniuk az unokáikra, amíg a szülők dolgoznak vagy más elfoglaltságuk van. Több kutató is úgy vélte korábban, hogy a nagyszülők nincsenek tisztában a modern nevelési módszerekkel, biztonsági technikákkal, és ezért a gondjaikra bízott gyerekek nagyobb veszélyben vannak, mintha a szülők vagy az óvoda felügyelne rájuk.

Úgy tűnik azonban, hogy ennek éppen az ellenkezője az igaz. A Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola kutatói egy amerikai gyermekvédelmi program adatait elemezték, amely a gyermekek sérüléseit és felügyeletét vizsgálta. A program adatait ötezerötszáz újszülöttel kapcsolatban gyűjtötték tizenöt városban 1996 és 1997 között, és három évig utókutatásokat is végeztek velük kapcsolatban.

Az eredmények azt mutatják, hogy ha a gyereket a nagyszülőkre bízzuk, akkor a felére csökken annak az esélye, hogy a gyereket baj éri vagy megsérül. A nagyszülői felügyelet hatékonyabbnak bizonyult, mintha az otthon dolgozó anyuka, más rokonok vagy éppen az óvoda vigyázott volna a csemetékre.

A Egyesült Államokban a különböző véletlen sérülések miatt halnak meg a legtöbben. Négyből egy gyerek minden évben úgy megsérül, hogy orvosi ellátást igényel.

Az unokákra vigyázó nagyszülők száma igencsak megnőtt a hetvenes évek óta. 2000 környékén 5,8 millió nagyszülő élt unokáival, és egyharmadukat vigyázott időnként a gyerekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×