eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Itt a csonttollú - marad a tél?

A Budapest belvárosában található Múzeum-kertben színpompás madarak úgynevezett csonttollúak - nagy csoportját láthatják a fákon a járókelők. Fatér Imre ornitológus az InfoRádiónak elmondta: az északon költő csonttollúak jelenléte nem feltétlenül jelenti a tavasz késlekedését.

A budapesti belvárosban is megfigyelhetők a csonttollú madarak. Fatér Imre ornitológus az InfoRádióban elmondta: ezek az úgynevezett inváziós madarak elég gyakran megjelennek télen Magyarországon.

Természetesen évről-évre változik a számuk, idén viszont meglehetősen nagy csapatokban láthatók.

A csonttollúak télen főleg az ostorfa termését fogyasztják. A madarak északról költöznek dél felé, de magyarországi jelenlétük - a néphit ellenére - nem jelenti azt, hogy elhúzódik a tél. Valószínűbb, hogy azért maradnak hosszabban Magyarországon, mert Észak-Európában, a költőhelyükön még tartja magát a hideg.

Fatér Imre ornitológus elmondta: a csonttollúak általában március körül hagyják el Magyarországot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×