eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Bíró Attila szövetségi kapitány (j) és Áts Bertalan edző a női vízilabda-válogatott edzésén a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bíró Attila: többet kellett volna dolgoznunk a szerencséért

A női vízilabdázók szövetségi kapitánya szerint a döntetlen igazságos volt az oroszok elleni olimpiai csoportmeccsen. A játékosok arról beszéltek, hogy kevesebb hibával kell játszani a folytatásban.

A magyar női vízilabda-válogatott sem tudta győzelemmel kezdeni a tokiói olimpiát: Bíró Attila szövetségi kapitány együttes négy góllal, 7–3-ra is vezetett az orosz csapat ellen, az utolsó két negyedben viszont három gólt szerzett 16 perc alatt, az ellenfél pedig hét másodperccel a vége előtt egyenlített, így 10–10 lett a vége.

„Elégedett nem vagyok, mert picivel közelebb álltunk a győzelemhez, mégsem sikerült győzni. Volt tartása a csapatnak, egy-két taktikai elem jól működött, de a végére mintha kicsit befáradtunk volna. Többet kellett cserélnem, a kiállítások miatt, ez is tanulság. Jó orosz csapattal játszottunk igazságos döntetlent, és bár picivel közelebb álltunk a sikerhez, többet kellett volna dolgoznunk azért, hogy több szerencsénk legyen” – mondta a szövetségi kapitány.

Bíró Attilának nem tetszett, hogy néha továbbpasszolták a labdát lövés helyett. Tíz góllal lehet meccset nyerni, így inkább a védekezéssel volt gond – vélekedett.

Az Infostart kérdésére a játékvezetésről is beszélt: az oroszok a végén kaptak egy emberelőnyt, a magyar csapat már nem.

„Annyira szubjektív a kiállítás, oda-vissza lehetett volna adni ítéletet, akár az utolsó támadásnál. Remélem, hogy majd mi is kapunk.”

Arra a felvetésre, hogy Kína szoros meccset játszott a címvédő amerikaiakkal, azt mondta, hogy a végeredmény a lényeg, és ő elégedett lenne egy szoros győzelemmel is.

„Az Egyesült Államok ellen nem nekünk áll a zászló. Megpróbálunk szoros meccset játszani, mint Kína, hátha a végén ott tudunk lenni közel a meglepetéshez. Ezek a meccsek a negyeddöntőről szólnak, akkor kell megfelelő állapotba kerülni” – tette hozzá.

Gurisatti Gréta arról beszélt, hogy van ok a csalódottságra, mert jól játszott a csapat, az elején higgadtan fejezték be a támadásokat, de aztán pár kihagyott helyzet megbosszulta magát.

Szilágyi Dorottya még nem tudta a magyarázatot arra, hogy miért tudott felzárkózni az ellenfél.

„A mérkőzés nagy részét mi domináltuk, mi kezdtünk jobban. Össze kell szedni magunkat, sok egyéni és csapathibából kaptuk a gólokat, ami dekoncentráltság számlájára írható, és ez nem fér bele.”

Leimeter Dóra szerint a válogatottnak mindig kell pár meccs, amíg fel tudja magát építeni, ezért nem jó, hogy erős ellenfél kezdtek.

„Pontot buktunk, de azt gondolom, hogy a végére az egy pont is értékes lesz. Még több türelem és nyugodtság kellett volna támadásban, volt egy szakasz, amikor belementünk az oroszok által generált őrületbe. Ha ott lövünk egy-két gólt, akkor saját magunkat is meg tudjuk nyugtatni. Utána olyan hibákból kaptunk gólokat, amikor tudtuk, hogy mire számíthatunk az oroszoktól” – mondta a játékos, aki szerint a fórok kihasználásában javulni kell.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×