eur:
394.37
usd:
369.48
bux:
65676.41
2024. április 23. kedd Béla
Péni István a férfi légpuska 10 méteres versenyszám döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Péni István ötödik lett

Az ötödik lett a férfi légpuskások döntőjében Péni István a tokiói olimpián. Ez pályafutása eddigi legjobb olimpiai eredménye

Péni István jól kezdte a férfi légpuskások döntőjét. Az első ötös sorozatban ő lőtt a leginkább kiegyensúlyozottan, aztán a másodikat rosszabbul kezdte, becsúszott egy 9,8-as, de a végére 10,4-es és 10,6-os is, így holtversenyben a negyedik helyen állt tíz lövés után.

Következett a kieséses rész: mindenki kettőt lőtt, és végül az utolsó befejezte a versenyzést. Az első fordulóban két 10,2-es lőtt Péni, ezzel a hatodik helyre esett vissza, aztán egy 10,5 és egy 10 volt az eredménye, így még versenyben maradt.

Az amerikai Kozeniesky ráijesztett, de sikerült bentmaradnia két stabil eredménnyel. A török Akgunnal volt nagy csatában a következő kieső hely elkerüléséért. Másodikra egy 10,8-ast lőtt, de ellenfele is, így nem tudta megelőzni. Ezzel az ötödik helyen zárta a viadalt 186,5 körös eredményével.

Az olimpia honlapja szerint a győztes az amerikai William Shaner lett (251,6 kör), mögötte két kínai, Lihao Sheng (250,9) és Haoran Yang (229,4) végzett.

A szám másik magyar indulója, Pekler Zalán 621,1 körrel a 39. helyen zárta az alapversenyt.

Péni legközelebb kedden áll lőállásba Tokióban, mégpedig Mészáros Eszterrel az oldalán a légpuska vegyescsapat versenyében.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×