eur:
393.82
usd:
368.45
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Szatmári András, miután kikapott az iráni Ali Pakdamantól a 32 között a férfi kardozók egyéni versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szatmári András: csak a kardomat raktam fel a pástra

Magában keresi a hibát a világbajnok kardozó, aki az első körben kiesett Tokióban.

Élete első olimpiáján az első asszóját elveszítette Szatmári András, ezzel a 32 között búcsúzott a férfi kardozók egyéni versenyében.

„Semmivel sem lepett meg, magam ellenfele voltam és rosszul jöttem ki belőle” – mondta az iráni Ali Pakdaman ellen 15-12-re elveszített asszóról 2017 egyéni világbajnoka, a két évvel ezelőtti budapesti vb második helyezettje.

„Tudtam, hogy ha jól fogok vívni, úgyis megnyerem ezt a versenyt, de ha nem, akkor úgyis kikapok az elsőtől. És nem vívtam jól, ezt csak magamnak köszönhetem.”

Hozzátette: ismerte a riválist, és arra számított, hogy küzdős, nehéz asszó lesz, amelyből most ő jött ki jött rosszabbul.

„Még egyelőre keresem a hibát, nyilván magamban, senkit és semmit nem tudok hibáztatni”

– mondta a 28 éves vívó, majd hozzátette, hogy nem érzett magán nyomást és felkészülése is rendben volt.

„A szünet után úgy mentem fel, hogy az elejét megpróbálom megnyomni, elvenni a kedvét, de nem sikerült. Azt éreztem, hogy jó helyzetben vagyok, és ahelyett, hogy elkezdtem volna vívni, csak a kardomat felraktam a pástra, az meg ezen a szinten kevés” – fejtette ki, és jelezte, kevés akciót vezetett.

Szatmári András bízik abban, hogy négy nap elég lesz átállítani az agyát a csapatversenyig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×