eur:
398.4
usd:
363.71
bux:
69558.86
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Virth Balázs edző (b) és Milák Kristóf olimpiai, világ- és háromszoros Európa-bajnok válogatott úszó a Duna Arénában 2022. június 16-án, a magyarországi vizes vb kezdete előtt két nappal.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

"Észreveszem, ha nincs szükség rám" - Elköszönt edzője Milák Kristóftól

Interjút adott a hazai sportnapilap online kiadásának Virth Balázs, aki hivatalosan az immár kétszeres olimpiai bajnok és kétszeres ezüstérmes Milák Kristóf edzője.

Interjút adott az NSO-nak Virth Balázs, aki Selmeci Attilától való távozása óta volt Milák Kristóf edzője, de aki sokakhoz hasonlóan sokszor nem tudott információval szolgálni az elmúlt időszakban Milák Kristóf hollétéről, ami különös annak fényében, hogy Párizsban Milák egy aranyat és egy ezüstöt nyert a két pillangószámban.

Tisztázta, Milák irányítását a sportoló kérésére vette át Selmeci Attilától Virth Balázs, akinek az volt a célja, hogy Selmeci munkáját folytassa. "Azt, hogy ez működhet, őszinte, nyílt kommunikációra alapoztuk" - tette hozzá.

A felkészülés menetét, a fő állomásait és a célokat ő határozza meg, ahogy más sportolóknál is, de ennek kialakításába mindig bevonja a sportolókat is.

A múlt év nehézségei közben távolodtak el egymástól, "és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát" - vázolta.

A sportoló idén februárban kapcsolódott vissza a közös munkába, de ezek a hónapok már egyáltalán nem hasonlítottak a 2022-es felkészülésükre Virth szerint.

"Az utolsó hetek kifejezetten nehezek voltak, az egymás közötti kommunikáció nem úgy működött már, mint az első másfél évben.

Pályafutásom során több világklasszissal dolgozhattam, megtanultam már, hogy akkor legyek mellettük, ha segíthetek, de azt észreveszem, ha nincs szükség rám.

Tudni kell a háttérben maradni. Az elmúlt néhány hétben ez így is történt" - mutatott rá.

Milák Kristófot zseninek, korszakos úszónak tartja, akinek új impulzusokra van szüksége ahhoz, hogy a pályafutása folytatódjon.

"Ám úgy érzem, ehhez új impulzusokra és új edzőre van szüksége. Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki!" - zárta gondolatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Úgy érzed, hogy nem keresel annyit, mint az átlag? Mutatjuk, mi állhat a háttérben

Úgy érzed, hogy nem keresel annyit, mint az átlag? Mutatjuk, mi állhat a háttérben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatok körében az egyik legtöbbet hivatkozott statisztika a keresetekre vonatkozó publikáció. A társadalom jelentős része egyfelől örömmel veszi tudomásul a jóformán folyamatosan emelkedő bérekről szóló híreket, másfelől sokan meglepődve húzzák fel a szemöldöküket, amikor szembesülnek vele, hogy saját fizetésük alacsonyabb az átlagosnál. Utóbbi jelenségre is van magyarázat, éppen ezért a KSH folyamatosan bővíti a közölt adatok körét: ma már a mediánkeresetet, a keresetek változását és a kereseti ötödök (kvintilisek) szerinti kimutatást is rendszeresen közzéteszi. Hogyan lehetséges, hogy idén május végéig a hazai bruttó havi átlagkereset 633,3 ezer forint volt, míg a mediánkereset csak 510 ezer forint? Miért nem szerepelnek az egyéni vállalkozók ebben a statisztikában? Az alábbi cikkünkben tiszta vizet öntünk a pohárba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×