eur:
395.76
usd:
366.56
bux:
74030.82
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Surface of an outdoor olympic swimming pool
Nyitókép: EvrenKalinbacak/Getty Images

Nem állt rajtkőre Zombori Gábor 200 m vegyesen

Léon Marchand "fürdött" egyet az előfutamok során. Zombori Gábor megbetegedett.

Zombori Gábor nevezett a magyarok közül 200 m vegyesen a párizsi olimpia csütörtök délelőtti úszóprogramjában - abban a számban, amelyben a francia Léon Marchand már a negyedik aranyérme megszerzése reményében állt rajtkőre.

Némi érdekesség, hogy a szám 2022-es Európa-bajnoka, egy bizonyos Kós Hubert nem indult el az olimpián ebben a számban, mint edzőjével, az amerikai Bob Bowmannel megbeszélte, nehogy veszélybe kerüljön a 200 m hát, amelyen viszont világbajnok volt 2023-ban Fukuokában - hogy aztán az évnyitó vb-t olimpiai felkészülési okokból kihagyja.

Zombori Gábor a negyedik, utolsó futamba nyert besorolást - Léon Marchand a harmadikban zárt a harmadik helyen, nem lehet és nem is szükséges mindig csak győzni és mindent kiadni... -, de a futam 7-es pályája üresen maradt, Zombori Gábor nem állt rajtkőre. Korábban 400 m vegyesen a 14. helyen zárt.

Helyszíni információk szerint megbetegedett. A sportági szövetség megerősítette, a 21 éves úszó betegség miatt lépett vissza a számtól.

Az olimpia francia úszósztárja végül harmadik legjobb idővel középdöntős a japán Szeto és a brit Scott mögött.

Mindez azt jelenti, hogy az olimpiák történetében első alkalommal nem lesz magyar döntős valamelyik vegyesúszó számban, melyeket 1964 óta rendeznek meg az ötkarikás játékokon.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Bőven vannak aggályok az oroszok kémek magyarországi bevándorlása miatt, de rengeteg a tévhit

Bőven vannak aggályok az oroszok kémek magyarországi bevándorlása miatt, de rengeteg a tévhit

Az Európai Bizottság kapcsolatba lépett az orosz és fehérorosz állampolgárok könnyített bevándorlási lehetősége miatt a magyar hatóságokkal miután a balti államok, Lengyelország és Finnország is panasszal élt a rendszer miatt. Az Európai Néppárt pedig azzal gyanúsította a kormányt, hogy kémeket szabadít az EU-ra. Azonban rengeteg a tévhit a Nemzeti Kártya jelentette lehetőségek kapcsán, és nem az oroszok beutazása vált ellenőrizhetetlenné, inkább a letelepedésük vált egyszerűbbé, amiben több tagállam kockázatokat lát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×