eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjében az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf harcba száll 200 pillangón – a magyarok keddi programja

Hét számban versenyeznek magyarok kedden a párizsi olimpián. Milák Kristóf is megkezdi a szereplését.

CSELGÁNCS. Két magyar is tatamira lép. A női 63 kg-ban Özbas Szofi nehéz ellenféllel kezd, a cseh Renata Zacharová idén Európa-bajnok lett Zágrábban. Ha a magyar dzsudoka túljutna ezen az akadályon, még nehezebb rivális jön, a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard Tokióban bronzérmes, 2022-ben vb-ezüstérmes volt. A férfi 81 kg-ban Ungvári Attilának kazah ellenféllel kell kezdenie, az sem lesz egyszerű, függetlenül attól, hogy Abilaihan Zsubanazar nem igazán ismert Európában. Délelőtt 10 órakor kezdődik a program.

EVEZÉS Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárevezősök negyeddöntőjében, a 3. futamban érdekelt. A címvédő görög Sztefanosz Duszkosz, az olimpiai ezüst- és bronzérmes horvát Damir Martin, a hollandok kétszeres vb-ezüstérmese, Simon van Dorp, valamint szlovén és kubai versenyző lesz az ellenfele. „Meg kell csinálni az első hármat, biztos, hogy nem lesz könnyű menet, de szerintem meg lehet csinálni. Koncentrálni kell és egy jól végrehajtott taktikával meg lehet a továbbjutás” - mondta az M4 Sportnak a Budapest Evezős Egyesület sportolója. A negyeddöntőkből az első három az A/B elődöntőbe jut – amely az első 12 helyet jelentené –, míg a többiek a C/D elődöntőben folytatják a versenyt. A program 10.30-kor rajtol.

KÉZILABDA. A női válogatott 16.00 órától Angolával játszik. Az afrikai csapat a hollandoktól három góllal kikapott, a spanyolokat öttel megverte.

ÖKÖLVÍVÁS. A program szerint 20.32-kor lép ringbe az ukrán származású Akilov Pylyp az ukrán Olekszandr Hiznyak ellen. Az ellenfél Tokióban ezüstérmesként zárt, 2017-ben világbajnok lett.

TRIATLON. Reggel 8.00 órakor kezdődik a férfiak versenye, Lehmann Csongorral és Bicsák Bencével.

ÚSZÁS. Milák Kristóf és Márton Richárd is úszik a délelőtti programban, kedvenc számukban, a 200 m pillangón. A férfi 100 gyorson Németh Nándor rajtol. Mindkét számban az első lépés az esti középdöntőbe jutás. Jackl Vivien – a hétfői gyengébb formája után – azonnal javíthat, 1500 méteren úszik a 11.00 órakor kezdődő programban. Az esti műsorban a 200 pillangó és 100 gyors délelőtti történéseitől függően lehet magyar szereplő.

VÍZILABDA. A férfi válogatottunk fontos mérkőzést játszik a spanyolokkal, 21.05-kor kezdődik. Az ellenfél kevés gólt hozó mérkőzésen 9-5-re nyert az ausztrálok ellen a nyitányon.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×