eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Storcz Botond nem elégedett a kenupárossal

A női kajaknégyes pénteki, magabiztos döntőbe jutásával maximálisan elégedett Storcz Botond, a kajak-kenu válogatott vezetőedzője, a férfi kenu páros produkciója viszont nem nyűgözte le.

"A női négyes nagyon jó pályát ment. Nem is evezték ki magukat teljesen, technikailag tényleg egyben voltak" - mondta a szakvezető a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina egységről, melytől sokat vár a szombati fináléban. - "Kozák Danuta egyesben megvédte olimpiai bajnoki címét, így most azt mondanám, hogy a négyesen a sor, hogy ugyanezt tegye."

A szakember a férfi kajak egyes 200 méteren B döntőbe jutott Molnár Péterről és a szintén B döntős Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállítású férfi kajaknégyesről hasonlóan nyilatkozott.

"Ugyanazt tudom mondani a négyesről és Molnár Péterről is. Sajnos erre volt elég a teljesítményük, így nem tudtak A döntőbe kerülni." - fogalmazott.

A kajakosok által egyhangúlag borzalmasnak nevezett körülmények a vezetőedző szerint másokat is zavartak, amint mondta többen panaszkodtak arra, hogy rengetegszer húztak "lyukat" futam közben, vagy túl mélyen ment a lapát a hullámba, vagy nem érte a vizet.

"Mindenki sima vízen szeret készülni, mi is azon szeretünk, de otthon is megtartjuk a versenyeket ilyen időjárás mellett is." - tette hozzá ugyanakkor.

Storcz Botond a nap másik A döntőbe jutott egységétől, a világbajnok, kétszeres vb-ezüstérmes Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duótól egyértelműen sokkal többet várt.

"A döntőbe jutásuk nem volt kérdéses, de nagyon nem tetszett elsősorban a hozzáállásuk, mert így nem lehet" - mondta a szakember, aki szerint a középfutamban harmadik helyen, az első kettőtől messze lemaradva végzett versenyzőknél nem fizikai problémák vannak. - "Ők egyértelműen éremesélyesek. Fel kell őket rázni, csak azt lehet, hogy holnapra elfelejtenek minden eddigi rossz, negatív élményt, tapasztalatot, amit összehoztak, többek között ebben a középfutamban és félre tudják tenni az időjárási körülményeket, amelyek egyébként mindenkit ugyanannyira zavarnak, csak ők lelkileg szerintem rosszabbul élték meg, mint mások. Csak rajtuk múlik."

A szombati magyar érdekeltségű program a kajak-kenu versenyen:

14.00 (9.00): férfi K-1 200 m B döntő (Molnár Péter)

14.22 (9.22): férfi C-2 1000 m A döntő (Vasbányai Henrik, Mike Róbert)

14.47 (9.47): női K-4 500 m A döntő (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina)

15.04 (10.04): férfi K-4 1000 m B döntő (Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×