eur:
395.4
usd:
372.22
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Ennyin múlt Benedekék továbbjutása!

Kiss Gergely évekig játszott Montenegróban, a mostani válogatott öt játékosával egy csapatban szerepelt, még Bajnokok Ligáját is nyert. A háromszoros olimpiai bajnok nem szívesen, de értékelte a Montenegró elleni vereséget.

A DigiSport Reggeli Start és a HírTévé Magyarország élőben című műsorának vendégeként a balkezes játékos (aki a Honvéd csapatában még mindig aktív, új szezonjára készül, ő az egyetlen, aki még játszik a Kemény-korszak háromszoros olimpiai bajnokai közül) először a női válogatottról beszélt. Kiemelte, hogy az amerikai válogatott láthatóan a mezőny fölött áll, négy-öt góllal jobb valamennyi ellenfelénél. A bronzmeccsen viszont van esélyünk, az orosz válogatott szerinte legyőzhető.

A beszélgetések nagyobbik része érthetően a férfiak szerepléséről szólt. Kiss Gergely láthatóan nem szívesen ment bele részletekbe egykori csapattársainak teljesítményét illetően, de megtudhattunk néhány érdekességet a kudarccal végződött negyedöntővel kapcsolatban. Gergő évekig játszott Montenegróban, a mostani válogatott öt játékosával egy csapatban szerepelt, még Bajnokok Ligáját is nyert. Megítélése szerint négy-öt játékos viszi a hátán a montenegróiakat, őket kell mindig semlegesíteni, ami most nem sikerült. Beszélt a kapusteljesítménybeli különbségről is.

Elmondta, hogy Scsepanovics, aki a negyeddöntőben kivédte a szemünket, tipikusan olyan kapus, aki "könyvből véd", tehát feltérképezi az ellenfeleket, s ennek alapján készül a lövéseikre. Ha ebből kizökkentik, akkor egyszeriben nagyon gyenge kis kapus válik belőle.

Riporteri kérdésre válaszolva azt mondta, ha még a régi szabály lenne érvényben, s a rendes játékidőbeli döntetlent nem azonnal ötméteresek követnék, hanem előbb hosszabbítás, valószínűleg mi jutottunk volna tovább, mert a magyar kispad hosszabb volt, mint az ellenfelünké.

A magyar vízilabda mai problémáit Kiss Gergő arra vezeti vissza, hogy a korábbi sikerek hatására ugrásszerűen nőtt a sportágat választó gyerekek száma, de a mennyiség kicsit a minőség rovására ment. Hiába épültek uszodák az elmúlt években, ennek jótékony hatása (legalábbis a válogatott szintjén) csak évekkel később jelentkezhet majd.

Gergő beszélt a pólócsapat vártnál gyengébb szereplését kísérő itthoni visszhangokról is. Mint mondta, reméli, hogy a Rióban szereplő játékosok nem nyitják meg az internetet...

Megítélése szerint a magyar közvélemény túlnyomó többsége méltányolja, hogy az olimpián szereplő csapat tagjai hatalmas munkát végeztek. Látható indulattal beszélt arról a "szurkolóról", aki sarkalatos véleményt fogalmaz meg, "a fotelban ülve, rossz esetben pörköltfoltos atlétával, sörrel a kezében okoskodik, saját munkájában 25 ezredik az országában, nemhogy a világon, s az interneten név nélkül, gusztustalan módon szid másokat".

"Ez nálam minimum szánalmas" - fakadt ki Kiss Gergely.

Forrás: vlv.hu

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×