eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Harmadik a párbajtőrcsapat, csoportelsők a férfi pólósok

Harmadik a párbajtőrcsapat, csoportelsők a férfi pólósok

A férfi párbajtőrválogatott bronzérmet szerzett az olimpia vasárnapi versenynapján. Bécsi Péter ötödikként végzett a kötöttfogású birkózók 75 kg-os súlycsoportjában. A férfi vízilabda-válogatott legyőzte a házigazda brazilokat, s csoportelsőként, a mezőny egyetlen veretlen csapataként került a negyeddöntőbe. Összefoglaló a magyarok vasárnapi szerepléséről.

ATLÉTIKA

A női maratonfutásban Erdélyi Zsófia 52., Papp Krisztina 65., Szabó Tünde 83. helyen végzett.

BIRKÓZÁS

Bácsi Péter kikapott a bronzmérkőzésén, így ötödik lett a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában. A Ferencváros világ- és kétszeres Európa-bajnokát három látványos, sima győzelme után az elődöntőben a dán Mark Madsen tudta megállítani egy pontot érő intésnek köszönhetően, így a magyar úgy készülhetett a bronzmeccsre, hogy négy meccsén nem tudtak rajta pontot csinálni ellenfelei. A bronzmeccset kikapott az iráni Szajed Abdvalitól.

SPORTLÖVÉSZET

Péni István mindössze két körrel elmaradva a döntőtől a 12. helyen végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számban vasárnap, a riói olimpia sportlövő versenyeinek zárónapján. Sidi Péter a 34. lett.

VITORLÁZÁS

A finndingis Berecz Zsombor a 12. helyen végzett, így nem jutott be az éremversenybe.

VÍVÁS

Bronzérmet nyert a férfi párbajtőr-válogatott a vívóversenyek utolsó napján. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat a tavaly világbajnoki ezüstérmes dél-koreaiak 45-42-es legyőzésével jutott elődöntőbe, ahol a világranglistát vezető, címvédő franciáktól 45-40-re kikapott. A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a vb-címvédő ukránokkal vívott és nyert 39-37-re.

VÍZILABDA

A férfi vízilabda-válogatott utolsó, vasárnapi csoportmeccsén 10-6-ra nyert a házigazda brazilok ellen, így a hatosa első helyén végzett, a negyeddöntőben Montenegró legjobbjai ellen száll majd vízbe. A mérkőzést végig kézben tartotta Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese, amely kiválóan védekezett, 14 percig - többek között Nagy Viktor nagyszerű védéseinek köszönhetően - gólt sem kapott, s összességében nagyon simán nyert. A magyar válogatott két győzelemmel és három döntetlennel nyerte meg az A csoportot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×