eur:
391.13
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Faragó Tamás: „Dicséretet érdemelnek a fiúk!”

Benedek Tibor csapata 13 – 13-as döntetlent játszott a szerb vízilabda-válogatottal az olimpia első csoportmeccsén. Faragó Tamás olimpiai- és világbajnok vízilabdázó elégedett a magyar csapat teljesítményével.

Az InfoRádió vízilabda-szakértője úgy véli, hogy a magyarok jó és közönségszórakoztató meccset játszott Dejan Szavics tanítványaival szemben.

„A szerbek nagyképűek voltak az elején, szerintem el sem tudták képzelni, hogy ez megtörténhet velük. Braniszlav Mitrovics – egy-két védésen kívül – szinte labdához sem ért az első negyedben. Ellenben mi nagyszerű akciókat szerveztünk, gólokat lőttünk. Majdhogynem minden sikerült. A másik oldalon ellenben unott, nagyképű, pozíciós vízilabdát provokáló szerb csapatot láthattunk” – vágott bele a meccs értékelésébe a Faragó Tamás.

A nagyszünet után már szemmel láthatóan feljavult Szerbia játéka. Úgy tűnt, mintha elkezdett volna fontossá válni számukra is a mérkőzés.

„A végén az arcunkra fagyott a mosoly, ugyanakkor reggel kilenckor nem egyszerű feladat a nagydarab, 100 kilós férfiaknak éles mérkőzéseket játszani, ezért összességében igazságos döntetlen született” – jegyezte meg.

Tizenhárom gólt kapott végül a magyar együttes, az olimpiai bajnok pólós mégis a hátsó alakzat játékát emelte ki.

„A védekezésünk kifogástalan volt, mert Nagy Viktor számos bravúrt mutatott be, emellett pedig a blokkok is jól működtek. A góllövők és a két center játéka átlagon felülinek mondható, de mindenki jól játszott és dicséretet érdemel” – mondta az InfoRádiónak.

Az összecsapáson addig kiválóan védő Nagy Viktort az utolsó etapban izomgörcs miatt le kellett lecserélni, helyére Decker Attila állt be.

„Épp hogy lereagálta a váratlan lövést, majd bravúros védéssel a kapufára tolta a labdát. Rögtön látszott, hogy megsérült. A belső combizom eléggé sérülékeny. Remélem az orvosi stáb és a masszőr rendbe hozzák a lábát” – fogalmazott..

A jövőre tekintve kiemelte: Benedek Tibor szövetségi kapitány elhitette a játékosaival, hogy nem csak olimpiai éremre, hanem a végső győzelemre is van esély. Mindezt azzal indokolta, hogy a legjobbjaink tele voltak hittel, lelkesedéssel és kreativitással.

Faragó Tamás szerint a mérkőzés eleje biztató volt, de gyorsan leszögezte, hogy az olimpia kegyetlen műfaj. Nem lehet tudni, hogy a második hét végére ki milyen állapotban kerül.

Legközelebb Auszráliával találkozik a magyar válogatott. Az InfoRádió vízilabda szakértője szerint a Benedek-legénység az ereje mellett a gyengeségét is megmutatta az első fordulóban. A következő meccsek még nehezebbek lesznek, mert a jó játék, a megfelelő taktika és a győzelem egyaránt elvárás lesz.

„Ausztráliának horvát edzője van, a csapatukat tehetséges játékosok alkotják és jó vízilabdát játszanak. Győzelmet várok, de tudom, nem lesz egyszerű” – zárta szavait Faragó Tamás azzal, mire számít a következő fordulóban.

Eredmény - férfi vízilabdatorna az olimpián, 1. forduló:

Szerbia-Magyarország 13-13 (3-5, 3-4, 3-2, 4-2)

Gólszerzők: Csuk 3, Filipovics 3, Randjelovics, S. Mitrovics, D. Pijetlovics, Mandics, Jaksics, Nikics, illetve Hosnyánszky 3, Varga Dénes 2, Vámos 2, Szivós, Erdélyi, Varga Dániel, Manhercz K., Zalánki, Kis G.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×