eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bosszantó döntetlen a szerbek ellen

Döntetlennel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói olimpián. Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata 13-13-at játszott a világbajnok szerb együttessel.

A szerbek hozták el a kezdésnél a labdát, de az első lövés nem okozott gondot Nagy Viktornak, Szivós Márton ugyanakkor az első magyar akcióból betalált (1-0).

A világbajnok gyorsan egyenlített Rangyelovics találatával, 1-1. A magyar csapat emberelőnybe került, Erdélyi Balázs ki is használta azt (2-1). Potyognak a gólok a meccsen, Stefan Mitrovics szinte azonnal betalált, máris 2-2 az állás, pedig még 2 perc sem telt el.

Ezután a kapusok 1,5 perce következett, majd Hosnyánszky Norbert lövése után kanyarodott be a kapuba a labda, de a szerbek harmadszor is egyenlítettek, ezúttal Csuk éles szögből lőtt gólt (3-3).

Varga Dénes ezután átejtette Mitrovicsot, majd Vámos távolról is eredményes volt (5-3).

A második negyed elején Vámos Márton emberelőnyben bombázott a felső lécre, a másik oldalon is volt egy kapufa, majd Filipovics törte meg a gólcsendet (5-4). Varga Dániel megszerezte első gólját - büntetőből (6-4). Hosszabb gólcsend után Manhercz Krisztián lőtt a kapuba (7-4).

Pijetlovics ugyan szépített, de Zalánki Gergő szélről, éles szögből a kapus kezei között talált be, 8-5.  A nagyszünet előtt nem sokkal Mandics lóbált, majd lőtt Nagy Viktor kapujába (8-6), de Kis Gábor 1 másodperccel a vége előtt betalált (9-6). Meggyőző eddig a magyarok játéka, ugyanakkor látszik, hogy a szerbek nem erre a meccsre hegyezték ki a csúcsformájukat.

A harmadik negyedre kapust cseréltek a szerbek, de egyelőre ez sem segített rajtuk: Hosnyánszky Norbert ismét betalált (10-6). Jaksics emberelőnyből szépített, 10-7.

Megtorpant a magyar csapat, majd Filipovics lövését Nagy Viktor nem tudta hárítani (10-8). Fél perccel később a kapufára ejtette a labdát a szerb sztár, Csuk azonban nem hibázott (10-9). A szerb kapuban Gojko Pietlovics folytatta remeklését, de Filipovics nem tudott egyenlíteni. Hosnyánszky Norbert újabb gólt szerzett az utolsó negyed előtt, 11-9. Nagyon fontos gól volt.

A negyed negyed elején Nikics látványos mozdulattal egy gólra hozta fel a szerbeket, kettős emberelőnyből Varga Dénes állította vissza a kétgólos különbséget (12-10).

Csuk ezután szinte lemásolta Nikics találatát (12-11), az újabb kettős emberelőnyt nem sikerült a magyar csapatnak gólra váltania, nem sokkal később Filipovics egyenlített (12-12).

Bő két perccel a vége előtt emberelőnyből Vámos Márton szerezte meg a magyar csapat 13. gólját. Nagy Viktor ezután a kapufára tolta a labdát, de le kellett cserélni.

Filipovics négy másodperccel a vége előtt egyenlített, 13-13 lett a végeredmény. Az eredmény a vb-győztes ellen nem rossz, négygólos előnyből azonban kissé bosszantó lehet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×