eur:
390.15
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hosszú Katinka világcsúcsközeli idővel, elsőként jutott döntőbe

A szám háromszoros világbajnoka, Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a döntőbe 400 méter vegyesen a riói olimpia első, szombati versenynapján, míg a másik magyar, Jakabos Zsuzsanna 13. lett az előfutamokban.

A Vasas világklasszis versenyzője kétséget sem hagyott afelől, hogy a szám egyeduralkodója, az utolsó 100 méter előtt jóval a világcsúcs-részidőn belül tempózott, de gyorson elfogyott az előnye, így 4:28.58 perces országos csúccsal csapott célba és mindössze 15 századdal maradt el a kínai Je Si-vennek a londoni ötkarikás játékokon elért rekordjától.

Emlékezetes, hogy a brit fővárosban a kínai versenyző - aki most nem jutott be a döntőbe - az utolsó 50-en szinte felfoghatatlanul gyors volt, jobb időt ért el, mint a férfiak 2012-es aranyérmese, az amerikai Ryan Lochte.

Hosszú eddigi - idén márciusban elért - egyéni legjobbján 1.31 másodpercet javított.

Jakabos honfitársával együtt úszott a legerősebb futamban, amelyben 4:38.52 perccel hatodikként csapott célba.

A szám nyolcas döntőjét - Hosszú részvételével - közép-európai idő szerint 3.45-kor rendezik.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×