eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Miskolczi Julianna 22. légpuskában

Miskolczi Julianna a 22. helyen végzett női légpuskában a riói olimpia első versenynapján, szombaton.

"Reggel már elment, mire felébredtem, most, amikor lementem hozzá, azt mondta, nincs jól, csak annyit mondtam neki, hogy szeretem, aztán jól megöleltük egymást" - árulta el a bemelegítés előtt történteket az Olimpiai Sportlövő Központ 10 méteres versenytermének lelátóján Tobai-Sike Renáta, Miskolczi szobatársa kevéssel a játékok első sportlövő számának helyi idő szerinti 8.30-as kezdése előtt. Majd annyit még hozzátett, hogy a komáromiak versenyzője gyorsan szokott lőni, így az 51 fős mezőny többsége előtt már végezni fog.

Végül aztán mégsem ment le olyan gyorsan a szám 2014-es Európa-bajnokának 40 lövése. A kezdés egészen kiváló volt, az első kilenc lövése kifejezetten jól sikerült, többségében erős tizesek kerültek a neve mellé, s 94 körnél állt ekkor. A tizediknél aztán a hosszú várakozást követően elsütötte fegyverét, majd 8,9 kör jelent meg a tábláján, amit ő maga is látványos felhördüléssel fogadott. Az első tizes sorozatot így 102,9 körrel zárta és a 11. lövésen is érződött még az előző nagy hiba hatása: 10,0-val kezdett. Érezhető volt a magyar lövőn a feszültség, de sikerült összeszednie magát, 10,5-ös és egy tökéletes, 10,9-es találattal nyugtatta magát.

"Nagyon sokat rakja le a fegyvert, ideges" - mondta a szobatárs verseny közben. Ennek ellenére egészen a 30. lövésig úgy tűnt, Miskolczinak a korábbi nyolcas ellenére is van esélye bejutni a legjobb nyolc közé, mivel sorra jókat lőtt.

A 104,6-es második széria után a harmadikban is többségében belső tizeseket ért el a 32 éves magyar puskás, kiegyensúlyozott volt, egészen a 30. lövésig, ami aztán 9,8 körösre "sikerült". Ekkor már egyértelműen elúszni látszott a finálé, ugyanakkor egy nagyon erős utolsó sorozattal még beérhette volna riválisait Miskolczi, ám 32.-re egy újabb, ezúttal 9,7 körös hiba véget vetett a finálés esélyeknek. A magyar sportlövő a záró sorozatot 102,8, míg a versenyt kereken 414 körrel zárta, 1,9 körre döntőtől, a 22. helyen.

"Sajnos a tizedik lövés megpecsételte a sorsát" - kommentálta röviden a látottakat Győrik Csaba szövetségi kapitány.

"Ideges voltam, s mivel az izgalom miatt már fél kettőkor felébredtem, elég fáradt is" - mondta versenye után az olimpiai újonc sportlövő. - "Dühös vagyok és kicsit szomorú. Nagyon jól akartam lőni és jól is ment. A tizedik lövésnél viszont nem értem, mi történt. Talán túl sokáig céloztam, nem kellett volna lőnöm. A saját eredményem is dühít, de a végén láttam, hogy mennyi kellett a fináléhoz, s így még inkább idegesít a dolog."

Az alapversenyt a szám 2004-es athéni bajnoka, a kínai Tu Li nyerte meg 420,7 körös olimpiai csúccsal, mögötte pedig a német Barbara Engleder végzett 420,3-mal. Ők ketten messze kiemelkedtek a mezőnyből, a harmadik iráni Elaheh Ahmadi 2,9 körrel maradt el Tu Li eredményétől.

A finálét magyar idő szerint 15.30-tól rendezik, ebben a versenyzők nulláról kezdenek majd.

Miskolczi a döntőben nem lesz érdekelt, ám számára sem ért még véget az olimpia, csütörtökön ugyanis a kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett számában szerepel.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×