eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Csernoviczki a vigaszágon a cselgáncstornán

A 48 kg-os Csernoviczki Éva megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a riói olimpia cselgáncstornájának szombati nyitónapján. Ott wazarival kikapott az argentin Paretótól és a vigaszágra került.

A nyolcfős magyar dzsúdós csapatból elsőként szólított tatabányai versenyző ellenfele a Kairoka 2-es csarnokban - ahol a brazil nézők futballmeccsekhez hasonló hangulatot teremtettek hangos szurkolásukkal - az ukrán Marina Csernyak volt. A londoni játékokon bronzérmes magyar dzsúdós a 24 között nem lépett tatamira, míg Csernyak az első körben az izraeli Shira Rishonyn jutott túl, miután ellenfelét szabálytalan fogás miatt leléptették.

A világbajnoki harmadik és kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki számított a mérkőzés esélyesének, mivel két korábbi összecsapásukon legyőzte az Eb-bronzérmes Csernyakot. Az első percek kisebb verekedéssel és fogáskereséssel teltek, majd Csernoviczki egy bokadobással megszerezte a vezetést, aztán ugyanígy újabb jukóval növelte az előnyét. Az ukrán cselgáncsozó láthatólag nem tudott mit kezdeni magyar ellenfelével, aki a földharcban is rendre kezdeményezőbb volt, egy ilyen végén leszorításért kapott újabb jukót, s biztosan nyerte a meccset. Ezzel 3-0-ra javította különmérlegét riválisával szemben.

"Biztonsági győzelem volt, az első mérkőzés mindig nehéz. A négy közé jutásért most egy fontos találkozó jön, de megvan a taktikánk" - nyilatkozott Csernoviczki Csaba, Éva edzője és édesapja az összecsapás után.

A nyolc között a 29 éves Csernoviczki ellenfele a világbajnok, 2008-ban olimpiai bronzérmes argentin Paula Pareto volt, aki ipponnal nyerte első fellépését. Eddigi négy meccsükből mindketten kettőt nyertek. Most az argentin nyert, miután megsérült Csernoviczki Éva a combja. A dél-amerikai ellenfél wazarival nyert, a magyar versenyző a vigaszágra került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×