eur:
392.37
usd:
365.6
bux:
66784.41
2024. április 26. péntek Ervin

Dénes Tamás: nehéz megtippelni, ki jut a döntőbe

A walesi együttesnek a belgák elleni győzelemnél is jobban kell teljesítenie szerda este a portugálok elleni elődöntőn a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon - vélekedett Dénes Tamás, az InfoRádió futballszakírója. Hozzátette: a mai meccs a portugál Cristiano Ronaldo és a walesi Gareth Bale összecsapása lehet.

Dénes Tamás szerint kiegyensúlyozott mérkőzésre számíthatunk, de nagyon nehéz megtippelni, ki jut a döntőbe. Ha a walesiek meg tudják ismételni a belgák ellen mutatott játékukat, akkor minden korábbinál nagyobb meglepetést okozhatnak. Ugyanakkor eddig az Európa-bajnokságra az volt a jellemző, hogy két egymást követő mérkőzésen nagyon kevés csapat tudott ugyanabban a jó formában futballozni – emelte ki a futballszakíró.

Dénes Tamás elmondta, a nemzetközi sajtó Gareth Bale és Cristiano Ronaldo párharcaként harangozza be a találkozót.

„Mindketten a Reál Madrid játékosai, és éppen egymástól vették el, pontosabban inkább Bale vette el Ronaldótól annak idején a világ legdrágább játékosa címet. Ennek ellenére mind a két játékos szívesen beszélt arról a találkozó előtti napon is, hogy egyáltalán nem egyszemélyes a csapatuk, a társaknak is van szerepe abban, hogy a válogatottjuk ide jutott” - idézte a futballszakíró.

Dénes Tamás úgy fogalmazott: „a portugálok kapcsán nehezen tudom feledni, hogy olyan válogatottról beszélünk, amellyel a magyar válogatott nemcsak, hogy döntetlent játszott, hanem tulajdonképpen nyerhetett is volna, és milyen messzire jutottak. Ugyanakkor a walesiek abszolút meglepetést okoztak eddig. A második angol válogatott még soha nem jutott nagy tornán a legjobb négy közé, főleg nem a döntőbe. 1996 óta az angolok sem jutottak ilyen messzire világ- vagy Európa-bajnokságon. Ha csak a külföldön játszott találkozókat, nagy tornákat vesszük figyelembe, 1990 óta tart ez a negatív sorozat” - mondta a futballszakíró.

„A walesiek a belgák ellen kifejezetten szépséges gólokat tudtak szerezni. Biztos, hogy az ő hátrányukra szolgál, hogy a Bale mögötti második számú játékos, Aaron Ramsey, az Arsenal játékosa eltiltása miatt nem szerepelhet majd” - jelezte Dénes Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×