eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A francia játékosok ünnepelnek a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzése után az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én. A címvédő francia labdarúgó-válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Rolex Dela Pena

Hasonlóan látják a francia és az angol lapok a vb-negyeddöntőt

Egyöntetű a vélemény, hogy Anglia jól teljesített, Franciaország szenvedett. Portugália a könnyeivel küzd.

Az angol lapok megdicsérték a csapat helytállását, a portugálok gyászhangulatról írtak, a francia médiumok pedig kicsikart sikert emlegettek a katari labdarúgó-világbajnokság szombati negyeddöntőinek a másnapján.

A játéknap első mérkőzésén Marokkó meglepetésre 1-0-ra legyőzte Portugáliát, majd a címvédő franciák 2-1-re verték az angolokat. A két győztes egymással csap össze szerdán.

Portugália

A Bola: "Portugália könnyekben. A válogatott búcsúzott a negyeddöntőben, a síró Cristiano Ronaldo pedig megtestesítette annak az országnak a fájdalmát, amelyik azt hitte, hogy világbajnok lehet."

Record: "Szomorú vég. A mélyálomból a végső kétségbeesésig."

Publico: "Ezzel véget ért egy korszak a selacao számára?"

Diario de Noticias: "Viszlát, vb! Ronaldo nem tudta visszafogni a könnyeit. Mi lesz most, Fernando Santos?"

Anglia

BBC: "Brutális végkifejlet, a háromoroszlánosok fájdalmas búcsúja."

Daily Mirror: "Az angoloknak mindig van kifogásuk a vb-kiesésre, de ez a franciáktól elszenvedett vereség nem szégyen."

Daily Star: "A futball nem tér haza."

The Sun: "Harry fájdalma. A bátor Kane-nek meg kell küzdenie a könnyekkel, miután Anglia alulmaradt a franciákkal szemben."

Daily Mail: "Hogy hagyhatná el Gareth Soutgate kapitány ezt a csapatot? Biztosan megszakadt a szíve, de az ő vezetésével a háromoroszlánosok egy ócska cirkuszi produkcióból igazi futballnagyhatalommá váltak."

Guardian: "Mindenünket feltettük volna Kane büntetőjére. Végül mégis a könnyeivel küszködött."

Franciaország

RMC: "A kékek szenvedtek, de ott lesznek az elődöntőben Marokkó ellen. Az álom folytatódik, és a franciák Olivier Giroud mentő találatának és Hugo Lloris parádés védéseinek köszönhetően legyőzték az angolokat."

Le Monde: "A vb első igazi tesztjét a franciák győztesen teljesítették, nem kis szenvedés árán. A döntőért Marokkóval kell megküzdenünk."

L'Equipe: "Micsoda szerencse! Az utolsó pillanatig feszült meccsen végül sikerült elbúcsúztatni az angolokat. Szerdán a vb legnagyobb szenzációját okozó csapat következik."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×