eur:
394.62
usd:
369.67
bux:
65678.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Manchester, 2018. április 9.Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője sajtóértekezletet tart Manchesterben 2018. április 9-én, egy nappal a Liverpool elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója előtt. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Külföldi szövetségi kapitányt akarnak a brazilok – az álom Pep Guardiola

Még 24 órája sincsen, hogy Brazília kiesett a labdarúgó-világbajnokságról és Tite bejelentette, hogy nem folytatja szövetségi kapitányi munkáját, a brazil sajtó máris megnevezett jelölteket. A Globónál, például, szavazhatnak az olvasók a jelöltekre, akik közül – úgy tűnik – Pep Guardiola lenne a leginkább várt befutó. Nyilvánvaló: a brazilok külföldi edzőt akarnak.

A Globónál az állás nyilván folyamatosan változhat, az aktuális szerint a voksolók 31,93 százaléka Pep Guardiolát, a Barcelona és a Bayern München korábbi, a Manchester City jelenlegi szakvezetőjét szeretné brazil kapitánynak. Külföldi edző még soha nem irányította az aranyzöld mezeseket.

Az ankéton egyelőre Abel Ferreira (26,17) a második. A 44 éves portugál tréner 2020 óta dolgozik Brazíliában, azóta kétszer megnyerte a Libertadores-kupát, egyszer pedig, néhány hete, a brazil bajnokságot a Palmeirasszal.

A harmadik helyen álló Jorge Jesus (10,5) is portugál, ellene szól, hogy 68 éves, a következő világbajnokság idején már 71-72 lesz. A török Fenerbahcénál Szalai Attila edzője, ő is sikerrel dolgozott korábban Brazíliában, a Flamengóval öt trófeát nyert 2019-ben és 2020-ben, köztük a Libertadores-kupát.

A többiek eddig nem érték el a tíz százalékot. Negyedik a sorban Fernando Diniz, aki most a Fluminense edzője, ötödik Dorival Júnior, aki idén megnyerte a Flamengóval a Libertadores-kupát és a Brazil Kupát, a hatodik pedig a nyolcvanas évek világklasszis szélsője, Renato Gaúcho, szintén egy korábbi Libertadores-kupa-győztes, aki most a Gremiót irányítja.

Ugyan említést kapott még, de még minden huszonötödik voksoló sem preferálja Cucát, akit pedig tavaly megválasztottak a brazil Serie A legjobb edzőjének. Éppen szabad, novemberben hagyta ott az Atlético Mineirót.

További hárman kaptak még néhány voksot. Egyikük világ egykori leggólerősebb kapusa, a Sao Paulo FC legendája, az 1994-es vb-győztes keret tagja, Rogério Ceni, aki mostanság az SFFC vezetőedzője. Szerepel a listán Mano Menezes, aki néhány éve már dolgozott brazil kapitányként, egyébként a Porto Alegre-i Internacional edzője. Most nincs jó esélye, mint ahogyan az argentin Jorge Sampaolinak sincs, aki 2018-ban megbukott argentin kapitányként az oroszországi világbajnokságon, azóta viszont két csapatnál, a Santosnál és az Atlético Mineirónál is dolgozott Brazíliában.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Ezeket az autókat veszik most a leginkább Európában

Bár az év első két hónapja jól indult az európai autópiacon, a március belerondított a növekvő szériába, hiszen az évben először regisztráltak csökkenést az EU-ban - derült ki az ACEA legfrissebb autópiaci statisztikáiból. Bár a nagy autópiacok kivétel nélkül visszaestek, Magyarországon az eladások márciusban is jelentősen tudtak bővülni, elsősorban az elektromos autó támogatási programnak köszönhetően, amely megdobta a teljesen elektromos és hibrid járművek értékesítési számait. Eközben EU-s szinten továbbra is azt látjuk, hogy a benzines és a dízeles autókat veszik a leginkább, de egyre inkább törnek előre a hibridek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×