eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

Több mint kétmillióan érkeztek a vb-re, állami vezetőket is várnak

Több mint kétmillió látogató érkezett Oroszországba a labdarúgó-világbajnokság alkalmából - jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője moszkvai sajtóértekezletén.

Zaharova közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök meghívására Oroszországba érkezik majd António Guterres, az ENSZ főtitkára, aki amellett, hogy június 20-án a moszkvai Luzsnyiki Stadionban megtekinti a Portugália-Marokkó mérkőzést, a rákövetkező két napon megbeszélést folytat majd Szergej Lavrov külügyminiszterrel és Kirill pátriárkával, valamint felszólal a Valdaj politikai vitaklub tanácskozásán.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán az azeri, az örmény, a fehérorosz, a bolíviai, a kazah, a kirgiz, a moldovai, a panamai, a paraguayi, a tádzsik, az üzbég, az abház és a dél-oszét elnököt, a libanoni kormányfőt és a szaúdi koronaherceget sorolta fel a vb várható állam- és kormányfői szintű vendégei között. Mint mondta, a vendégek köre a későbbiekben bővülni fog, több állami vezető nemzete válogatottjának mérkőzésére érkezik majd Oroszországba.

Megjegyezte, hogy Donald Trump amerikai elnök is szívesen látott vendég lenne a vb-n. Május végi szentpétervári látogatása során egyébként Emmanuel Macron francia államfő elárulta, hogy a sportesemény alkalmából vissza szándékozik térni Oroszországba.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×