eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hosszú Katinka mindig meg tud újulni

"Hosszú Katinka mindig meg tud újulni"

A nyolc érem mellett sok értékes helyezést szerzett a magyar úszó-válogatott a budapesti vizes világbajnokságon - mondta Sós Csaba szövetségi kapitány.

„Elégedett is vagyok, meg nem is. Egy 30 fős csapatnál nyolc napig tartó versenyen olyan nincs, hogy mindenki jól ússzon. A részletes elemzések még hátra vannak, az okokat fel kell tárni, de bizonyos tényezők már felsejlenek” – mondta az InfoRádiónak Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

A pozitívumok közé sorolta, hogy

  • több mint kétszer annyian úsztak döntőt, mint az olimpián, és sok értékes helyezés született
  • öt olyan szám volt, amelyben hogy két magyar indult a döntőben, míg Rióban egy
  • a gyorsváltó döntőbe sem jutott emberemlékezet óta, most bronzérmes lett.

"A vb előtt tíz plusz-mínusz két éremről beszéltem. Tíz akkor lehetett volna, ha mindenki a legjobbját ússza. Kapás Boglárkának ezúttal nem ment úgy, ahogy vártuk, de egy negyedik és két ötödik helyet így is szerzett. Szintén éremesélyesnek gondoltam Kenderesi Tamást, aki kevéssel maradt le" - emelte ki.

A négy éremmel záró Hosszú Katinkáról a szövetségi kapitány azt mondta: megmutatta, hogy mindig meg tud újulni, de ő sem úszta meg a legjobb idejét.

"Sokarcú versenyző, mert olyan még nem történt, hogy három úszásnemben nyert volna érmet világbajnokságon" - hangsúlyozta.

A vb meglepetését szolgáltató Milák Kristófról úgy vélekedett, titkon megfordult a fejében, hogy érmes lehet, mert látta úszni az ifjúsági Eb-n.

„Tudtam, hogy nem állják az útját, ha rákap a versenyzés ízére”

– emelte ki.

A 400 vegyesen szintén ezüstérmes Verrasztó Dávidról elmondta: azzal, hogy felállt a padlóról az olimpia után,

tanúbizonyságot tett arról, hogy igazi sportember.

„Nagyon kedvelem, örülök, amikor mosolyogni látom és büszke vagyok rá” – tette hozzá.

A 100 és 200 méter mellen is a selejtező után búcsúzó Gyurta Dánielben továbbra is bízik Sós Csaba.

„A vb-teljesítményét egy négybetűs magyar szóval le tudnám írni, de nem teszem. Vegye mindenki tudomásul, hogy egy olimpiai bajnokról beszélünk, ráadásul háromszoros vb-győztes. Nehézségeken van túl, ezért felajánlottam neki, hogy ha úgy érzi, ne induljon a vb-n. Talán szerencsésebbnek éreztem volna, hogy a jövő évi Eb-vel indul meg, aztán a vb-re és az olimpiára újra felépíti magát, de igazi versenyzői alkat, meg akarta mutatni, hogy mit tud a hazai közönség előtt. A debreceni ob-n nem úszott rossz időt, annak alapján miért ne hihette volna, hogy javulni fog. Korlátlan a bizalmam benne, nem inogott meg a hitem abban, hogy újra a csúcson lehet” – fejtette ki.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×