eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Milák Kristóf: nem fogok tudni aludni

Milák Kristóf: nem fogok tudni aludni

Felfoghatatlan érzés – mondta Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszásban szerzett világbajnoki ezüstéremmel a nyakában. A 17 éves versenyző a vb talán legnagyobb meglepetését okozta, szereplése ledöbbentette a riválisokat is.

„Most már kezdem elhinni, hogy itt van a kezemben az érem, meg a kis Lali (a vb kabalafigurája – a szerk.), de még mindig nem tudok mit mondani.

Aludnom kell rá egyet, bár nem fogok tudni aludni

– mondta az InfoRádió kérdésére Milák Kristóf az eredményhirdetés után.

A 17 éves vb-ezüstérmes azt nyilatkozta, hogy a péntekivel ellentétben ezúttal nem a verseny közben, hanem előtte, a call roomban izgult, de ahogy kilépet, megnyugtatta a közönség.

„Jó érzés volt belépni.”

Arra a felvetésre, hogy több mint két másodpercet javított egy év alatt, azt mondta, hogy álmában sem gondolta volna, hogy ilyen jól fog teljesíteni, és 50.62 másodperccel csap célba.

„Éreztem, hogy jól vagyok és jól fog menni, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen időt fogok úszni” – jelentette ki.

A junior világcsúcsot és a magyar rekordot ezúttal is megjavító úszó hozzátette, hogy a második 50-es sebességével magát is meglepte.

S hogy mit érzett, miután meglátta, hogy második lett.

„Nem könnyeztem, ahhoz több kell, hogy engem megríkasson valaki, de közel voltam hozzá.

Leírhatatlan érzés” – emelte ki.

Mostani remeklésének köszönhetően Cseh László helyett bekerült a férfi vegyesváltóba is, amely vasárnap áll rajtkőre.

„Sós Csaba bá is kérdezte, hogy úsznék-e, de akkor még azt mondtam, hogy várjuk meg a döntőt. Most már kénytelen leszek elvállalni. Így nem látom a vízilabda-döntőt” – mondta hamiskás mosollyal.

Dicsérte Milákot az ezúttal is legyőzött Joseph Schooling, a szám olimpiai bajnoka.

„Nem fér a fejembe, hogy ezek a kölykök csak így feltűnnek.

Ő honnan jött? Látszik, hogy remek versenyző, nagy jövő vár rá”

– nyilatkozta a szingapúri.

A szám másik magyar indulója, az ötödik helyezett Cseh László a táv első felével nem volt elégedett.

„Jó úszás volt, majdnem meglett az egyéni legjobbam is, élveztem a versenyt. Egy kis dinamika talán hiányzott, de legalább lesz min javítani az elkövetkezendő időben. Az első ötvenet nem sikerült jól belőni, nem esett ugyan rosszul, de bőven akad még rajta finomítani való. Kristófnak gratulálok, sikerült mindenkit alaposan meglepnie. Jövőre majd megpróbálok visszavágni, szerintem jó kis meccsek következnek még” – fejtette ki.

A számot az amerikai Caeleb Dressel nyerte, aki bő másfél óra alatt három aranyérmet vehetett át a Duna Arénában, hiszen 50 gyorson és a vegyes gyosváltóval is diadalmaskodott. A 20 éves úszó már öt aranynál tart a vb-n.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×