eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma
Elszakadt szemüveg és ijedtség a Duna Arénában

Elszakadt szemüveg és ijedtség a Duna Arénában

Felemás délelőttöt zártak a magyar úszók a világbajnokságon csütörtökön. A női 4x200-as gyorsváltó tagjai, valamint a 200 méter háton továbbjutó Bernek Péter és Telegdy Ádám is azt mondta, hogy még jobb időre képes.

Bernek Péter kényszerűségből talált vissza a 200 méter hátúszáshoz, amelyben hét évvel ezelőtt ifjúsági olimpiai bajnok volt. A BVSC versenyzője egy sérülés miatt nem tudott 400 gyorson úszni, s olyan technikát kerestek edzőjével, amelyben nem fáj a keze, ezt pedig a hátúszás biztosította. Hogy a váltás jól sikerült, azt a délelőtti előfutamban elért 1:56.53 másodperces ideje mutatja, amely a második legjobb volt a mezőnyben.

„Három napja úsztam utoljára, úgyhogy muszáj volt erősen úszni, talán túl erős is volt az első 100 méter. Úgy beszéltük meg, ha kell, akkor inkább a végén vegyek vissza. Délutánra megpróbálok egy másodpercet javítani,

az országos csúcs megdöntése a cél”

– hangsúlyozta.

Ott lesz a szám elődöntőjében Telegdy Ádám is, aki egyéni legjobbjától alig elmaradva, 1:57.41-vel összesítésben a nyolcadik helyen jutott tovább. A 18:57-kor kezdődő futamban Bernekkel együtt fog úszni.

„A döntőbe jutással nagyon elégedett lennék. Mivel úgy érzem, délután még jobb időre leszek képes, így össze is jöhet a finálé, vannak még tartalékok” – mondta a Kőbánya SC versenyzője.

Úgy vélte, a másik magyar erős kezdése miatt nyomta meg ő is az elejét, megijedt, hogy Bernek ellépett, és nem akart lemaradni, de jól bírta végig a versenyt.

A női 4x200-as gyorsváltó a hetedik helyen jutott tovább a tíz csapatot felvonultató futamból. Sós Csaba szövetségi kapitány ezúttal a Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Gyurinovics Fanni összeállításnak szavazott bizalmat, de az esti döntőben már ott lehet Hosszú Katinka is.

„Az volt a lényeg, hogy bent legyünk a fináléban. Boldog vagyok, mert egyéni csúcsot úsztam, nem is tudom, hogy lehetséges ez, mert reggel a bemelegítésnél borzasztóan éreztem magam. Úgy voltam vele, hogy tolni kell nagyon, hogy ott legyünk a döntőben” – mondta mosolyogva Jakabos Zsuzsanna.

Hozzátette: megpróbálnak még jobban úszni délután, aztán meglátják, hogy az mire lesz elég.

Késely Ajna elégedett volt az úszásával, úgy vélte, kiadott magából mindent.

„Kicsit lassúnak éreztem magam a bemelegítésnél, de össze tudtam magam szedni. Megijedtem az elején, mert megindult a mellettem lévő lány, de aztán jöttem fel rá. Délelőtt ez jó időnek számít, de remélem, hogy tudok még ennél jobbat is” – nyilatkozta.

A 15 éves versenyző azt mondta, már felszabadultabb, jobban tudja kezelni a hazai vb jelentette stresszt.

„Lassan megtalálom a helyemet”

– mondta a harmadik döntője előtt.

Sebestyén Dalma a 22. helyen zárt 200 méter mellen. A 20 éves magyar versenyző 2:29.35 perces idővel - egyéni legjobbja 2:26.47 - futamában csak a hetedik lett.

„Kiúsztam magam, de az időeredménnyel nem vagyok elégedett. Nehéz fél év van mögöttem, a sérülések és a kihagyás miatt.

Ez nem volt az én évem, de innen is felállok.

Az sem segített, hogy a rajt előtt elszakadt a szemüvegem, köszönöm a kanadai Ashley McGregornak, hogy kölcsönadta az övét” – fejtette ki.

A Győr versenyzője azt mondta, nem befolyásolta, hogy barátja, Kenderesi Tamás szerdán lemaradt a dobogóról 200 méter pillangón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×