eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Sós Csaba: „Katinkáék külön utat járnak, de tegyék azt”

Sós Csaba: „Katinkáék külön utat járnak, de tegyék azt”

A vegyesúszó számokban mindenképpen aranyérmet vár Hosszú Katinkától a szövetségi kapitány a budapesti világbajnokságon. Sós Csaba szerint a program nem kedvez a magyar klasszisnak, de a további négy számból még egyet megnyerhet.

Arra lehet számítani, hogy folytatódik Hosszú Katinka diadalmenete a vizes világbajnokságon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Sós Csaba szerint

„oltári nagy meglepetés lenne”, ha a magyar klasszis nem nyerné meg a 200 és a 400 méteres vegyesúszást.

Hosszú Katinka még négy egyéni számban indul a Duna Arénában a tervek szerint, 100 és 200 háton, 200 gyorson és 200 pillangón, és ezek közül is bármelyiket megnyerheti – vélekedett.

A szövetségi kapitány ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a vb programja eltér az olimpiáétól.

„A riói program tökéletes feküdt neki, de a világbajnokságé nem túl szerencsés.

Két olyan szám, amelyben olimpiai bajnok lett, üti egymást, de elképzelhető, hogy bevállalja mindkettőt” - fejtette ki.

Sós Csaba szerint Hosszú Katinkának megvan a joga és az erkölcsi alapja arra, hogy elengedje valamelyik számot, ha úgy érzi, hogy az a többit veszélyezteti. Ha viszont visszalép, akkor már nincs lehetőség mást nevezni helyette. Ezt a helyzetet nehezményezte Petrov Iván, Jakabos Zsuzsanna edzője is a napokban.

A 400 vegyes az utolsó napon van, és bár világrekorder és címvédő Katinka, nem egyszerű, hogy végig bírja, de Sós Csaba szerint nem lesz ezzel gond.

„Gyorsan le tud apadni az előny, ha az ember elméri az erejét. Kazanyban is jöttek rá a végén. Ez egy életveszélyes szám, csak a legnagyobbak tudják úszni” - mondta.

A szövetségi kapitány megismételte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó szabad kezet kapott, és ő nem érzékel negatív indulatokat a témában. Ezzel együtt azt valószínűsíti, hogy egy számtól vissza fog lépni a vb közben.

Beszélt arról is, hogy az elmúlt fél évben volt közvetlen kommunikáció közte és Hosszú Katinka között. Mint ismert, az előző szövetségi kapitánnyal, Hargitay Andrással nem beszélt a versenyző.

„Ők külön utat járnak, sajátos életet élnek. Tegyék azt. Látom, hogy boldogok és sikeresek”

- emelte ki Sós Csaba, jelezve, jobban örül annak, ha a versenyző sikeres, akkor is, ha nem beszélnek egymással, mintha egymás nyakába ugranak, de nem nyer aranyat. Emlékeztetett arra, hogy a debreceni országos bajnokságon kétszer is ő akasztotta az érmet Hosszú Katinka nyakába, aki közvetlenül viselkedett.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×