eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Elnököt választ a FINA - ez várhat Gyárfásra

Elnököt választ a FINA - ez várhat Gyárfásra

Négy évre választja meg a vezető testület (Büro) tagjait szombaton Budapesten a vizes sportok világszervezete, a FINA.

A 109 éves sportszervezet tanácskozásán a legnagyobb figyelem a két elnökjelölt párharcára összpontosul. Az uruguayi Julio. C. Maglione 2009 óta tölti be a tisztséget, kihívója pedig az olasz Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke, az eddigi FINA-főtitkár lesz.

Ha ismét Maglione kap bizalmat, akkor automatikusan Barelli lesz a FINA Európát képviselő alelnöke.

Gyárfás Tamás az elmúlt négy évben azért lehetett a FINA alelnöke, mert Barelli főtitkárként tevékenykedett, ez a tisztség azonban - egy 2015-ös döntés értelmében - szombaton megszűnik. A magyar sportdiplomata ettől függetlenül továbbra is biztosan a Büro tagja marad.

Gyárfás Tamásnak akkor van esélye, hogy a FINA alelnöke maradjon, ha Barellit választják elnöknek.

Ezen kívül Gyárfás Tamás bekerülhet a végrehajtó bizottságba is. A testületben az elnök, az öt alelnök, a kincstárnok és egy meghívott kap helyet.

A vezetőség az eddigi 24-ről 25 tagúra bővül, és a választást követően már az új testület dönt a sportági bizottságok, illetve a különféle területekért - sportolók, edzők, létesítmények, média - felelős grémiumok összetételéről. Ezekbe a bizottságokba összesen 10 magyar pályázik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×