eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Váratlan fordulat: a Duna Arénába költözhetnek a vízilabdázók

Váratlan fordulat: a Duna Arénába költözhetnek a vízilabdázók

Felvetődött, hogy ha valamelyik magyar válogatott bejut a vízilabdatorna döntőjébe a világbajnokságon, akkor a finálét ne a Margitszigeten, hanem az ötezerrel több néző fogadására alkalmas Duna Arénában rendezzék. A váltás sok gonddal járna, de a FINA engedélyezné.

A Hajós Alfréd uszodában szinte egy gombostűt sem lehet leejteni esténként a vízilabdatornán, ezért vetődött fel a kérdés: ha a magyar válogatott bejut a döntőbe, akkor a fináléra a 7000 főt fogadni képes margitszigeti helyszín helyett a 12 000 férőhelyes Duna Arénában kerüljön sor.

Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke ez ügyben egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, majd vele egyetértésben tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával arról, egyáltalán van-e lehetőség az eredetileg kijelölt színhely megváltoztatására.

Az esetleges váltás esetén az eladott, helyre szóló jegyeket hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani. Mindez megérheti a fáradságot, hiszen további ötezer ember biztathatja a katlanban a magyar válogatottat.

Még nagyobb gondot jelenthet az esemény a televíziós közvetítők számára, akiknek a 20.10 perckor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeniük a kameraállásaikat, emiatt viszont az eredetileg kitűzött 20.30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabda-finálé esetén, és ha egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt sugárzó valamennyi tévétársasággal is.

Emellett az uszoda teljes kiürítését, illetve a pólódöntőre érkezők beengedését is le kellene tudni alig több mint egy óra alatt, továbbá a medenceteret is teljesen át kell rendezni (az úszóknál teljesen másutt helyezkednek el a versenybírók, míg a pólósoknál zsűriasztal van, továbbá külön bírói dobogó a medence két oldalán).

Ráadásul a hivatalos időmérőnek le kellene szerelni az összes, úszásnál használt berendezését, felváltani a vízilabdánál használatos eszközökre, majd mindezt másnap reggelre ismét vissza kellene csinálnia, hiszen vasárnap még az úszóviadal zárónapja esedékes.

Mindezek tudatában Cornel Marculescu közölte Gyárfás Tamással,

a FINA-n nem múlik a váltás, ennyivel tartoznak a hazai rendezőknek.

Ha mindenki partner a szándék megvalósulásában – ami többnapos egyeztetést igényel –, mindehhez egyvalami még mindig elengedhetetlen kellék: a magyar együttesnek ott kell lennie a döntőben...

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×