eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kemény Dénes megnyugodott, de tévedett

Kemény Dénes megnyugodott, de tévedett

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint a magyar férfi válogatottat több játékvezetői tévedés sújtotta, mint az olaszokat a világbajnokság szerda esti rangadóján.

Kemény Dénes szerint az izraeli Schwartz játékvezetővel már korábban is meggyűlt a magyar vízilabdázók baja.

„Örök törvény, hogy bírókat csak a győztes meccs után szabad kritizálni, különben mindez magyarázkodásnak, felelősség-hárításnak tűnik. Most döntetlen lett a magyar-olasz, tehát egy kicsit azért érinthetjük a játékvezetők tevékenységét. Ha feltételezzük a semlegességet (mert mást nem is tehetünk), akkor hibákról beszélhetünk. Azt kell mondjam, hogy ebben az izraeli bíró járt előrébb, sajnos minket több hibája sújtott mint az olaszokat. A bibi csak annyi, hogy ugyanő öt évvel ezelőtt a junior vb döntőjében (amelyet szintén az olaszokkal játszottunk) szintén nem fifti-fifti arányban hibázott. Amikor megtudtam, hogy újra ő fújja nekünk az olasz meccset, megnyugodtam, mert kétszer nem fordulhat elő ugyanez. Tévedtem,

megint rossz napot fogott ki, és megint nem fele-fele arányban rontott el ítéleteket”

- írta az Origón vezetett blogjában a magyar szövetség elnöke.

A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes a meccset így értékelte: „ negatívum, hogy 7-6-os vezetésünknél majd 7-7-es állásnál is hibáztunk emberelőnyben, tiszta helyzetben, de a nagy pozitívum, hogy ebből a hullámvölgyből fel tudtunk állni és kiegyenlítettünk amikor az olaszok két góllal vezettek. Összességében a lényeg, hogy közepes játékkal is egy nagyon brusztos meccsen hoztuk a döntetlent,

a jövőben kezelnünk kell a bírói hibákat,

azaz nem szabad, hogy azok lelki hatása miatt gyengüljön néhány egyéni teljesítmény, mert az együtt már sok lehet! Ahogy az első, úgy a második meccset is gyorsan archiválni kell és a következő meccsekre koncentrálni.”

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×